11 İL İÇİNDE MALATYA YOK

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 11 ilin sanayi bölgesi ilan edildiğini, Malatya’nın ise sanayi bölgesi olarak ilan edilmediğini söyledi.

11 İL İÇİNDE MALATYA YOK

“Malatya’da sorunlar devam ediyor” diyen Ağbaba, “Malatya’da sahipsizlik de devam ediyor. 11 sanayi bölgesinin kurulacağı ilan edildi maalesef burada Malatya yok” ifadesini kullandı.

Ağbaba, sanayinin Malatya’yı ayakta tuttuğunu kaydederek, şunları söyledi:

“ Malatya hala sahipsiz. Sanayi, Malatya için çok önemli bir sektör. 11 il sanayi bölgesi ilan edildi ama Malatya sanayi bölgesi olarak ilan edilmedi. Mecliste bu durumu gündeme getireceğim ve Malatya’nın da sanayi bölgesi ilan edilmesi için uğraşacağım.”

Malatya organize sanayi bölgesinde birçok kişinin çalıştığını dile getiren Ağbaba, “Malatya’da sanayinin desteklenmesi lazım ama maalesef yine birileri uyumaya devam ediyor. 11 il sanayi bölgesi ilan edildi ama Malatya bunun içinde yok. Keşke ilan edilseydi istihdam artar, depremin etkileri de azalırdı. Plan Bütçe Komisyonu üyesiyim; Malatya’nın dertlerini ve sorunlarını dile getireceğim” diye konuştu.

Ağbaba, depremden sonra Malatya’da sorunların devam ettiğini belirterek, yaraların sarılmadığını, esnafın kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalıştığını ve Malatya’da ciddi bir değişimin olmadığını savundu.

Malatya için herkesle birlikte hareket etmeye hazır olduğunu dile getiren Ağbaba, Malatya’nın hakkını ve hukukunu savunacağını söyledi.