ACİLEN MALATYA’DA DA UYGULANMALI

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında deprem bölgesinde başlayan yıkımlar Malatya’da da devam ediyor. Yıkım sonrası yerinde ayrışıma dair emsal teşkil eden karar depremin yerle bir ettiği Hatay’dan geldi.

ACİLEN MALATYA’DA DA UYGULANMALI

6 Şubat tarihli depremlerde Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’dan sonra yıkımın en yoğun olduğu Malatya’da son günlerde ağır hasarlı yapılar tek tek tozla buz oluyor. Ağır hasarlı binalar yıkıldıktan enkazın yerinde ayrıştırılması ise vatandaşın sağlığını tehlikeye sokuyor. Başta Malatya İl Sağlık Müdürü Erhan Berk olmak üzere vatandaşlar enkazların toz nedeniyle yerinde değil de döküldüğü alanda ayrıştırılması gerektiğini dile getiriyor.

Malatya gibi yıkımın devam ettiği deprem bölgesinden Hatay’da emsal bir kararın çıktığını duyuran televizyon programcısı Burak Altun, bu kararın Malatya’ya da acilen uygulanması gerektiğini söyled,

İŞTE O EMSAL KARAR!

Hatay'da Malatya ve diğer depremzede iller için emsal kabul edilebilecek bir karar alındı. Bundan sonra Hatay'da "enkazlar yerinde ayrıştırılmayacak!"

“ Deprem öldürmedi, Malatyalı tozdan ölecek yoksa...”  diyerek devam eden Altun, “Yetkililerin bu emsal kararı Malatya'da uygulaması şart!” çağrısını yaptı.