AFAD DEPREMZEDELERİN DÖNÜŞ ÜCRETLERİNİ KARŞILAYACAK

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat tarihli depremler sonrasında afet bölgelerine dönmek isteyen vatandaşların masraflarını karşılayacak. AFAD internet sitesi üzerinden duyurduğu yol desteği detaylarında memleketlerine kendi araçları ile gitmek isteyenler de faydalanabilecek.

AFAD DEPREMZEDELERİN DÖNÜŞ ÜCRETLERİNİ KARŞILAYACAK

Memleketlerine kendi araçları ile gitmek isteyen vatandaşlar,  Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına yol masraf belgesi için başvurabilecekler. Depremzedeler,  gittikleri ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabilecekler.

ÖDEMELER ZİRAAT BANKASINA YAPILACAK

Toplu taşıma araçları ile gitmek isteyen vatandaşlarda yine aynı şekilde  Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına başvurabilecek. Valilik veya Kaymakamlıklarca temin edilen uygun araçlar ile (Otobüs, minibüs, havayolu, demiryolu vb.) afet bölgesine ulaşımları sağlanacak.

Kendisi bilet alan afetzedeler ise müracaat noktalarına başvurmaları halinde bilet ücretlerini yine temin edebilecekler.

Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacak.