Ağbaba listede, Kiraz beklemede!

AK Parti’de Malatya Büyükşehir Belediye, Battalgazi ve Yeşilyurt adayları isimler açıklandıktan sonra saha çalışmaları başlarken; gözlerin çevrildiği Cumhuriyet Halk Partisi’nde Milletvekili Veli Ağbaba’nın ismi adaylık için ön plana çıkmaya başladı.

Ağbaba listede, Kiraz beklemede!

AK Parti’de Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkan adayı olarak İlhan Geçit ve Battalgazi Belediye Başkan adayı olarak Bayram Taşkın açıklandı. Adaylar, isimlerimim netleşmesinin ardından Malatya’da saha çalışmalarına başladı.

Malatya’da, AK Parti Malatya İl Teşkilatı’nda adayların açıklanmasının ardından yoğun bir çalışma temposuna girilirken gözler Cumhuriyet Halk Partisi’nin adaylarına çevrildi. 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi CHP’de bulunan Arguvan ve Hekimhan’da belediye başkanlarının istifası gündem olurken; büyükşehir için Milletvekili Veli Ağbaba’nın ismi kamuoyuna iyice duyurulmaya başlandı.

CHP’de şu ana kadar Battalgazi Belediye Başkan adaylığı için Ali Karakuş’un ismi netleşirken; büyükşehir ve Yeşilyurt için ise görüşmeler devam ediyor. Parti Meclisi (PM) toplantısı sonrası büyükşehir ve Yeşilyurt adaylarının açıklanması beklenirken; CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba için nasıl bir karar verileceği merak ediliyor.

CHP Malatya İl Örgütü’nde Eczacı Alper Gürsoy ile bir süre önce görüşme yapılmıştı. Yeşilyurt için düşünülen Gürsoy’un Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak da düşünüldüğü iddia edildi. Gürsoy’un ismi netleşmeden Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Milletvekili Veli Ağbaba’nın isminin geçtiği ileri sürüldü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de Ağbaba’nın adaylığına sıcak baktığı; şu anda bir kamuoyu yoklaması yapıldığı öğrenildi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın yanı sıra CHP eski İl Başkanı Enver Kiraz’ın ismi de kamuoyunda dolaşmaya başladı. Kiraz’ın büyükşehirde Ağbaba’nın aday olması durumunda Yeşilyurt’a aday olabileceği iddia edildi.