AKŞENER'DEN 'NEDEN YÜZÜNÜZ ASIKTI?' SORUSUNA YANIT

İYİP Genel Başkanı Akşener, aday açıklandığı sıradaki yüz ifadesine ilişkin 'Ben aslında mutsuz, tepkili değildim. Bana hiç kimse zorla bir şey yaptıramaz. Ben bir gece evvel hiç uyumadım' dedi.

AKŞENER'DEN 'NEDEN YÜZÜNÜZ ASIKTI?' SORUSUNA YANIT

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk canlı yayınında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlıyor.

Akşener, 'Yüzünüz neden asıktı?' sorusuna şu yanıtı verdi:

"Benim üzerimde palto varken Temel Bey'in yaptığı konuşma ve sonra Kemal Bey'in yaptığı konuşma esnasında resme baktığınızda, ben o resmi inceledim. Tuhaf bir ışık gelmiş. Mutsuz bir durum yok. İmza koymuşum, öyle şey olur mu? Bu dünyada oğlum hariç, eşim de dahil hiç kimse bana zorla bir şey yaptıramaz. Dolayısıyla öyle bir durumumuz yok.

Bir gece evvel hiç uyumadım. Müzakere nedeniyle evimize gelenler oldu. Mansur Bey ve Ekrem Bey geldiler. Sıfır uykuydum. O masada bir müzakere oldu, müzakere neticesinde bir uzlaşı ve mutabakat sağlandı. İki metne 6 genel başkan imza attık. Doğru bulmadığınız bir kararın altına niye imza atasınız. Gerçekten arkadaşlar baksınlar, paltolu olanda yüzüme gelen ışık şöyle. Bir de deprem oldu, kahkaha atmaya çekiniyoruz."

Akşener'in diğer açıklamaları şöyle:

"Perşembe günü müzakereye kapalı bir ortam oluştu. Siz bir teklif ortaya koyuyorsunuz ama diğer 5 kişi bir konuda karar almış, bundan geri gitmiyor. Dolayısıyla herkes bana masadan kalktı diyor ama masa kalktı. Müştereklerde buluştuk.

Erdoğan dün seçim tarihini 14 Mayıs olarak ilan etti. Biz de adayımızı açıkladı. Zamanla ilgili bir problem olmadı. 

Herkesin cumhurbaşkanlığı adaylığına hakkı vardır. 2018 seçimlerinde yaşadıklarımdan bir ders çıkardım. 

En fazla taş atıldığı dönemde, kendimi şeytan taşlamasında hissettim. Ersan hocanın sözleri benim için çok değerliydi. Görüşmek istedim, fikirlerini almak istedim. 'Hocam ciddi misiniz sözlerinizde' dedim, 'adaylık'ta' demedim. Kendisini evimde bir yemekte ağırlayacağım."