ALMANYA VOLKAN KONAK VE ONUR AKIN'A VİZE VERMEDİ

Volkan Konak'ın ardından Onur Akın da vize alamadığını açıkladı. Akın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ülkem adına utanç duyuyorum" dedi.

ALMANYA VOLKAN KONAK VE ONUR AKIN'A VİZE VERMEDİ

Volkan Konak ve Onur Akın, Almanya'ya vize başvurularının reddedildiğini duyurdu.

Almanya Volkan Konak ve Onur Akın'a vize vermedi - Sayfa 2

Onur Akın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 35 yıllık sanatçılık kariyerinde ilk kez vize alamadığını belirtti.

"Bu durumdan ülkem adına utanç duyuyorum!" diyen Akın paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bu günleri de gördük! 35 yıllık sanat hayatım boyunca dünyanın birçok ülkesinde defalarca konser vermiş, özellikle Schengen ülkelerinden uzun süreli vizeler almış ve hiçbir sorun yaşamamış bir sanatçı olarak Almanya konsolosluğundan ilk kez 'ret' aldım... Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken, bu ülkenin sanatçılarının Avrupa kapılarında sığınmacı ve mülteci muamelesi görmesini reddediyorum. Bu durumdan ülkem adına üzüntü ve utanç duyuyorum!!!"

Almanya Volkan Konak ve Onur Akın'a vize vermedi - Sayfa 4

Onur Akın'ın paylaşımı

Almanya Volkan Konak ve Onur Akın'a vize vermedi - Sayfa 5

Sanatçı Volkan Konak da geçtiğimiz günlerde Almanya’dan vize alamadığı için konserini iptal ettiğini duyurmuştu. Almanya'ya yaptığı vize başvurusunun iki kez iptal edildiğini açıklayan Konak, "Türkiye’ye giriş yapan, sayısı belli olmayan ne olduğu belirsiz kişilere vatandaşlık verildiğinden, artık Avrupa'ya bile vize alamıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. 

Konak, açıklamasında şunları söyledi:

“Sevgili dostlar; Dünyanın her yerinde konser veren bizler, Türkiye’ye giriş yapan, sayısı belli olmayan ne olduğu belirsiz kişilere vatandaşlık verildiğinden, artık Avrupa’ya bile vize alamıyoruz ve Almanya’dan iki kez vize için ret aldık, dolayısıyla mayıs ayı Almanya konserimizi iptal ettik. Dinleyicilerimizden özür diliyoruz. Ne diyeyim yazıklar olsun.”

Almanya Volkan Konak ve Onur Akın'a vize vermedi - Sayfa 7