Aluçlu, zemin artı 7 katı değerlendirdi “Malatya için çok uygun bir mimari dönüşüm değil”

İnönü Üniversitesi İnşaat Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Vehbi Aluçlu, Malatya’da yerinde dönüşümün zemin artı 7 kata kadar izin verilmesiyle ilgili “Malatya’nın imar durumunu düzenlerken; depreme dayanıklı binalar tasarlamalıyız. Dolayısıyla yüksek katlı binalardan oldukça uzak durmalıyız. Özellikle Malatya’nın yeraltı su seviyesinin çok yüksek olmasından kaynaklı buna dikkat etmeliyiz” dedi.

Aluçlu, zemin artı 7 katı değerlendirdi “Malatya için çok uygun bir mimari dönüşüm değil”

İnönü Üniversitesi İnşaat Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Vehbi Aluçlu, Malatya’da yerinde dönüşümün zemin artı 7 kata kadar izin verilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Aluçlu, “Malatya’da yerinde dönüşüm planlaması birinci ayında bir, beşinci ayında beş, sekizinci ayında ise sekizinci kata ulaştı. Bu gidişat Malatya için çok uygun bir mimari dönüşüm değil”

değerlendirmesinde bulundu.

Malatya’nın üç tarafının fay hatlarıyla çevrili olduğunu, dolayısıyla imar durumunun bu kapsamda düzenlenmesi gerektiğini dile getiren Aluçlu, depreme dayanıklı binaların tasarlanması gerektiğine dikkat etti. 

“BODRUM OLMADAN YAPILAN BİNALARIN DURUMU ORTADA”

“Malatya’da yüksek katlı binalardan oldukça uzak durmalıyız” diyen Aluçlu,“Malatya’nın yeraltı su seviyesinin çok yüksek olmasından kaynaklı buna dikkat etmeliyiz. Yapıları da çok iyi tasarım ve kaliteli mühendislik hizmetiyle birlikte beton kalitesini ön plana çıkarmamız gerekiyor. Malatya’da yerinde dönüşüm planlamasının sekiz ayda zemin artı birinci kattan zemin artı yedinci kata çıktı. Sekiz kata izin verildi. Bu gidişle yakında H (kat serbest yüksekliğini) Malatya’ya kazandıracaklar. Bostanbaşı’nda kat yüksekliği serbest binaların ne hale geldiğini gördük. Bodrum olmadan yapılan binaların ne halde olduğu ortada. Yakında acaba kat yüksekliği serbestliği de meclisten geçer mi diye düşünmeden edemiyoruz”