Avrupa’nın En Büyük Patlamasına Saatler Kala! Malatya’da Yeşilevler’e 9 Bin Delik Açtılar!

Maraş depremlerinden sonra Malatya’da ağır hasar alan yüksek katlı binalar dinamitle patlatılarak yıkılmaya devam ediyor. Kentin birçok yerinden görülen ve ilk en yüksek katlı (15 kat) binaları olan Yeşilevler’in 9 bloğu aynı anda bugün patlatılarak yıkılması planlanıyor. Güvenlik önlemlerinin had safhaya ulaştığı bölgede her bir binaya bin delik açılarak dinamit yerleştirildi.

Avrupa’nın En Büyük Patlamasına Saatler Kala! Malatya’da Yeşilevler’e 9 Bin Delik Açtılar!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremde Malatya’da ağır hasar alan yapıların yıkımı devam ediyor. Kentte normal yıkımların yanı sıra yüksek katlı binalarda dinamitle patlatılarak yıkılıyor. Dinamitle patlatmanın adresi olan Bostanbaşı’ndan sonra şimdi de Yeşilyurt Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki Yeşilevlere geçildi.

Malatya bugün maalesef Avrupa’da ilk olduğu söylenilen bir patlama ev sahipliği yapacak.  Edinilen bilgilere göre ilk kez aynı anda bu kadar çok sayıda bina (9 blok) dinamitle patlatma usulüyle yıkılacak.

Tüm gözlerin bugün çevrildiği patlamanın adresi olan Yeşilevler’de patlamaya ramak kala son hazırlıklar tamamlandı. Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Orhan Ünalır, şu ana kadar yıkım ekibinden aldığı bilgileri paylaştı.

Muhtar Ünalır, her blokta 1000 (Bin) deliğin açıldığını kaydederek, “Şirketten aldığım bilgiye göre, seyir tepesinde protokol için yer hazırlanıyor. Burada güvenlik had safhada. Her blokta şirketin elemanları var. 30-40 kişiye yakın. Blokların etrafına güvenlik şeridi çekildi. Yıkıma yakın zamanda da yollar tamamen kapatılacak. Dünden bu yana da blokların içine de girmek yasaklandı” ifadelerine yer verdi.