Bakan açıkladı: Malatya’da kaç konut yapılıyor?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’da 48 bin 810 kalıcı deprem konutunun yapımının gerçekleştirildiğini, tamamlanan 7 bin 881 konutun tamamlanarak teslim edildiğini kaydetti.

Bakan açıkladı: Malatya’da kaç konut yapılıyor?

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ Malatya’mız; Battalgazi’lerin, Sadreddin Konevi’lerin, Niyazi-i Mısri’lerin şehridir. Malatya’mız, medeniyet bayrağımızın yükseldiği kutlu bir beldedir. 6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketinden ise en çok etkilenen şehirlerimizin başında Malatya geliyor” açıklamasını yaptı.

Malatya’da depremde 5 bin 651 binanın yıkıldığı bilgisini paylaşan Yerlikaya, “Depremden hemen sonra “Yıkılan evlerin daha modern ve güvenlisini yeniden yapacağız. Şehirlerimizi en güzel haliyle yeniden ayağa kaldıracağız” demiştik. Hamdolsun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde dünyanın en büyük konut seferberliğini gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, Malatya’da 48 bin 810 kalıcı deprem konutunun yapımının gerçekleştirildiğini kaydederek bu konutlardan 7 bin 881’inin tamamlandığını ve teslim edildiğini belirtti.

Malatya’da konut yapımının büyük bir hızla devam ettiğini aktaran Yerlikaya, “Malatyalı kardeşlerimizle her daim bir ve beraber olduk. Her zorluğu birlikte aştık, aşmaya da devam edeceğiz. Depremzede kardeşlerimizin yeni yuvaları hayırlı olsun” dedi.