BASINA VE KAMUOYUNA

"Defne Gönüllülerinin basın açıklamasını okumanızı, okutturmanızı diler: Bilgece Kültür Evi ile CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kollarının 2.sini başlattıkları ve devam ettirecekleri Deprem Bölgesiyle Dayanışma Kampanyalarının büyütülmesi  için katkılarınızı dileriz.

BASINA VE KAMUOYUNA
BASINA VE KAMUOYUNA

BASINA VE KAMUOYUNA
     “Ana yurdum ağlama, yine de döner bahara kış
      Ana yurdum ağlama, geriye döner göçmen kuşun”
      Kucağımızda defne dallarıyla
      Baktığımız gibi bekle bizi
      Bıraktığımız, bıraktığımız gibi bekle bizi.
      Sevgili dostlar… Bugün burada 6 Şubatta bütün ömrümüzü yerle bir eden depremin 100. gününde yitirdiğimiz canları anmak ve unutmadığımızı ve de unutmayacağımızı dosta / düşmana duyurmak için buradayız. 


      Slogan: Unutmak yok! Affetmek yok! Helalleşmek yok! 
      Bizler 6 Şubat’ta hayatlarımızı altüst eden depremin enkazlarında canlarımızı yitirdik. Ama enkazların, yıkıntıların altında umudumuzu bırakmadık. Tam 100 gün oldu. Kimimizin annesi, kimimizin babası, eşi, yari, çocuğu, akrabası dostu… Her birimizin yüreğine ateşler düştü, yüreğimizden parçalar koptu. Tam 100 gün aldı. Acımız büyük. Binlerce insanımız 3 gün 3 gece boyunca dondurucu soğuğun ve yağmurun altında, devam eden artçı depremler eşliğinde yaşam mücadelesi verdi. Onlar enkazların altında bizler yerin üstünde 3 gün 3 gece çaresiz bırakıldık. Çığlıklarımızı duydukları halde 3 gün 3 gece boyunca basın yayın organlarında Antakya’mızın adını dahi dile getirmediler. Enkazların altında canlarımızın soğuktan donarak ölmesini izlediler.
     Slogan: Bu şehri yeniden kuracağız!
             Yaşamı yeniden kuracağız! 
     6 Şubat’ı unutmayacağız, unutturmayacağız. Ama sadece tarih olarak değil, 3 gün 3 gece boyunca çığlıklarımızı duymazlıktan gelenleri, bizi dondurucu soğukta diri diri ölüme terk edenleri de unutmayacağız. Sesimize ses vermeyenleri, acımızı paylaşmayanları, biz yokmuşuz gibi hayatına devam edenleri asla unutmayacağız, affetmeyeceğiz, helalleşmeyeceğiz!
     Slogan: Ma Rıhna Nıhna Hon! 
     - Bizler 100 gündür sağlıklı, güvenli barınma hakkından yoksunuz.
     - 100 gündür çocuklarımız, gençlerimiz eğitim hakkından yoksun.
     - 100 gündür annelerimizin yaşam yükü kat be kat arttı.
     - 100 gündür bebekler, hamileler, engelliler, özel bakıma muhtaç yaşlılarımız sağlıksız, güvensiz bir ortamda yaşam mücadelesi veriyor. 
     - 100 gündür insanlarımız temel sağlık haklarına erişemiyor.
     - 100 gündür temiz suya erişemiyoruz.
     - 100 gündür molozlar yaşam alanlarımıza dökülüyor, doğa katlediliyor. 
     - 100 gündür molozların altından canlarımızın cansız bedenleri çıkartılıyor ama hala enkazlar kaldırılmadı. 
     - 100 gündür kamyon terörü artarak devam ediyor. 
       Ve sayamadığım birçok sorun 100 gündür devam ediyor.
     Slogan: Depremi unutma, unutturma!
     Buradan herkese sesleniyoruz: Halkların kadim şehri Antakya’yı görmezden gelmenize, yok saymanıza rağmen terk etmeyeceğiz! Biz buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz. Halklarımızın temel insani sorunlarını çözemiyorsanız sizler gidin.
-2-
Sözümüz herkese! Yerel yönetimlerden hükümete, bizleri seçimden seçime hatırlayan bütün siyasi partilere. Biz hiç kimsenin oy üzerinden hesap yapacağı insanlar değiliz. Yaşamsal sorunlarımızı çözemiyorsanız Harbiye, Samandağ, Armutlu, Antakya, Defne halkları olarak birlikte dayanışmayı büyülterek çözmesini biliriz. 
     Bizleri ilk günlerden itibaren yalnız bırakmayan, sesimizi sesi, çığlığımızı çığlığı, acımızı acısı, umudumuzu umudu yapan dostlarımızla, demokratik kitle örgütlerimizle, sendikalarımızla, yüreği insanlıktan yana atan herkesle ve de en önemlisi kendi öz gücümüzle çözeriz. 
     Slogan: Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz! 
     Depremde yitirdiğimiz bütün canlarımızın önünde saygıyla ve özlemle eğiliyoruz. Hatıraları, anıları bize bu zor süreçte ışık olsun. Yıldızlar yoldaşları olsun.
     HARBİYE HALKI