BAŞKAN SOYER'DEN AFET BÖLGESİ RAPORU: ARAMA -KURTARMA EKİPLERİ YENİDEN SAHADA!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrası 10 ilde yaşanan yıkımlar nedeniyle başlatılan Umut Hareketi’ndeki son rakamları ve dün Hatay'da meydana gelen çifte deprem ile ilgili son saha çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı

BAŞKAN SOYER'DEN AFET BÖLGESİ RAPORU: ARAMA -KURTARMA EKİPLERİ YENİDEN SAHADA!

Türkiye'yi derinden sarsan ve Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası afet bölgesi için ‘Umut Hareketi’ kampanyasını başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yardımlar çığ gibi büyümeye devam ediyor.

İzmirlilerin büyük pay sahibi olduğu ve yardımlarını Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile deprem bölgesine gönderdiği süreçte, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer son yardım rakamlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

YARDIMLARI DUYURDU
Dün meydana gelen depremler sonrası arama kurtarma ekiplerinin sahada olduğunu belirten Soyer, ayrıca bölgelerde yapılan çalışmalar ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı;

“Hatay'da dün meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından Antakya'da konuşlu 58 kişilik itfaiye kurtarma ekibimiz Defne ilçesindeki çalışmalara katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak deprem bölgesinde 225 araç ve 725 personelle görevdeyiz.

Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki çadır kentimizde günlük ortalama bin depremzede kalıyor.

Sağlık birimimizi de sahra hastanesine dönüştürme çalışmalarımız bitiyor. Uzmanlarımız röntgen çekimi ve bazı tahlilleri burada yaparken, yakında ameliyathanemiz de hizmete girecek.

Öte yandan İzmir'de paneller halinde ürettiğimiz konteynerlerin montajını Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'deki atölyelerde yapıp kullanıma alıyoruz.

Adıyaman kırsalında yardım alamayan köylere, koordinasyon merkezimizdeki üç ekibimiz sıcak yemek ve yardım malzemesi götürüyor.

Kahramanmaraş'ta 232 konteynerden oluşan köy kuruyor, insani yardım ve yemek dağıtımı yapıyor, kentin çöplerini topluyoruz.

Osmaniye Afet Koordinasyon Merkezimiz'de 200 konteynerlik barınma alanı için çalışıyor. Bir yandan da üç öğün sıcak yemeği depremzedelere ulaştırıyoruz.

İzmir'de Gaziemir Fuar İzmir, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu ile APİKAM yardım toplama merkezlerimizde sizlerden gelen yardımları alarak hem bölgeye hem de deprem bölgesinden kentimize gelen afetzedelere ulaştırıyoruz.

Dün akşam da 3 tır bir kamyon yardım malzemesini Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'ye yola çıkardık.

Saygılarımla kamuoyunun bilgisine sunarım.”