Battalgazi'de Paniğe Neden Olan Deprem: Uzmandan Rahatlatıcı Açıklama

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 00.09 sıralarında 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin 9,28 kilometre derinliğinde gerçekleşti ve çevre ilçelerde de hissedildi. Peki bu deprem bölgeyi nasıl etkileyecek? Hasar oluşma ihtimali var mı?

Battalgazi'de Paniğe Neden Olan Deprem: Uzmandan Rahatlatıcı Açıklama

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 17 Nisan 2024 tarihinde saat 00.09 sıralarında 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, yerin 9,28 kilometre derinliğinde gerçekleşti ve çevre ilçelerde de hissedildi. Deprem, bazı vatandaşlarda panik yarattı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem nedeniyle herhangi bir hasar oluşmadığı belirlendi.

Deprem uzmanı Baturhan Öğüt, depremle ilgili yaptığı açıklamada, depremin Adıyaman ile Malatya arasında doğu Anadolu kırığı üzerinde gerçekleştiğini ve endişe edilecek bir durum olmadığını söyledi. Öğüt, depremin 7,8 büyüklüğündeki depremin fay hattını kırdığını ve bu nedenle bölgede stres transferi yaşandığını belirtti.