BEYAZ PERDE MERCEDES KADİR’LE ARALANIYOR

MALATYA ile özdeşleyen sevilen simalardan biri olan Mercedes Kadir’in hayatı beyaz perdeye taşınıyor. Yönetmen koltuğunda Serdar Akar’ın oturduğu filmde henüz Mercedes Kadir’i kimin canlandıracağı ise bilinmiyor.

BEYAZ PERDE MERCEDES KADİR’LE ARALANIYOR

Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Vatan, Behzat Ç, Cennet Mahallesi, Payitaht Abdulhamit gibi film ve dizilerde yönetmen ve senaristlik yapan Serdar Akar, çekimleri Malatya'da yapılacak Mercedes Kadir filminin mekân seçimleri için Malatya’ya gelerek, çalışmalara başladı. Özel bir otelde yapılan tanıtım toplantısında konuşan Yönetmen Serdar Akar, Mercedes Kadir’in hayatı üzerinden Malatya’nın önemli değer ve mekânlarının tanıtımının yapılacağını söyledi. Tanıtım toplantısında Yönetmen Serdar Akar, Senarist Gökhan Demirci, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Ali Cengiz ve Mercedes Kadir’in kardeşi katıldı.

Senaristliğini Gökhan Demirci’nin yönetmenliğini ise Serdar Akar’ın yaptığı filmin çekimleri Ağustos itibariyle başlayacak. Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Gökhan Demirci, Mercedes Kadir’in sıklıkla gezdiği Eski Malatya, Kanal Boyu ve Küçük Sanayi bölgelerinde çekimlerin yoğunlaşacağını söyledi. Demirci hedeflerinin gişe filmi olduğunu söyleyerek, “Sinema dünyasının önemli yönetmenlerinden biri olan Serdar Akar ile çalışacağız. Kendisi sektörün önde gelen, saygıdeğer, usta yönetmenlerinden biri. Serdar hoca ilk defa bir günde bir senaryoyu okuyup harekete geçmiş. Bu bizim için kıymetli” dedi.

“DEPREMİN ACILARI KOLAY UNUTULMAZ”        

15 Ağustos itibariyle sete inmeyi planlayan Akar, “Hedefimiz gişe filmi yapmak. Devamını seri şeklinde geleceğini ümit ediyorum. Mercedes Kadir kimseye zararı olmayan, insanlara fayda sağlayan biri” diye konuştu.

Gişe filmi olması beklenene Mercedes Kadir’in beyaz perde filmi için kısa değerlendirmede bulunan Yönetmen Serdar akar ise “Mercedes Kadir Malatya ile bütünleşmiş biri. Toplum onu güzel şekilde kabul etmiş.  Kadirin yardımseverliği ve onun yardımseverliği neticesinde bir çocuğun hayatının kurtulması etkileyici bir nokta. Depremin acıları kolay unutulmaz, yaraları kolay kolay sarılmaz ama bir benze de olsa biz eskiyi hatırlatarak deprem psikolojisini hafifletmeye çalışıyoruz. 

MERCEDES KADİR KİMDİR?

Malatya’da arabası sandığı 3 metre uzunluğunda tahta sopanın üzerinde gün boyu kenti dolaşan ve halk arasında "Mercedes Kadir" lakabı ile tanınan Fatih Kaydı, 36 yaşında solunum yetmezliği rahatsızlığı ile kaldırıldığı hastanede 2020 yılının Nisan ayında hayatını kaybetmişti.

Mersedes Kadir Tecde'nin yerli ailelerindendir. Sekiz kardeşlerdir. Beş'i erkek üçü kız. Babası Metin Kaydı'dır. Mersedes Kadir'in abisi Rahmetli Ziya 25 yıl oldu. Mersedes Kadir evin en ufağının bir büyüğü… İsmi Fatih olmasına rağmen onu Malatya değil Türkiye Mersedes Kadir olarak tanıdı.