BİR BUÇUK AY KALDI, SORUNLAR HALA DEVAM EDİYOR!

MALATYA İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir’in yeni ataması yapılan 690 öğretmenin barınma sorununu konteynerle çözüme kavuştuğunu söylemesini Eğitim Sen Malatya Şube Sekreteri Hüseyin İspir, eleştirdi. İspir, yaklaşık 15 bin öğretmeni olan Malatya’da mevcut olanların barınma sorunu çözülmemişken yeni ataması yapılanların verisinin kendilerinde olmadığını söyledi.

BİR BUÇUK AY KALDI, SORUNLAR HALA DEVAM EDİYOR!

MALATYA’da yeni eğitim öğretim döneminde göreve başlayacak 690 öğretmenin barınma taleplerinin olup olmadığını telefonla arayıp sorduran İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir’i, Eğitim Sen Şube Sekreteri Hüseyin İspir, eleştirdi. Malatya’da yaklaşık 15 bin öğretmenin olduğunu ve bunların büyük çoğunluğunun barınma ihtiyacının hala karşılanmadığını söyledi.

Mevcut öğretmenlerin barınma sorunu hala çözülmemişken yeni ataması yapılan öğretmenlerin barınma sorununa ilişkin ise İspir şöyle konuştu:

“Malatya’da yaklaşık olarak 15 bin öğretmen var ve büyük bölümü hala barınma sıkıntısı çekiyor. Kaldı ki 690 yeni öğretmenin barınma ihtiyacı karşılansın. Biz 690 yeni öğretmenin barınma talebinin karşılandığına dair bir veri görmedik. Bu nedenle değerlendirme yapamıyoruz. Ancak öğretmenlerin büyük bölümü barınma sorunlarından kaynaklı il dışına tayin istiyorlar.”

“MALATYA’NIN TÜM İLÇELERİNDE SORUNLAR VAR”

Temmuz ayı sonunda il dışı tercihler hakkında da açıklama yapan İspir, “Bakın göreceksiniz 28 Temmuz 2 Ağustos arasında il dışı tayinlerinde maksimum seviyeye ulaşacağını düşünüyoruz. Bu ada aslında Malatya’da ciddi anlamda eğitim çalışanı açığının çıkacağını göstergesi. Bu nedenle sadece şehir merkezini düşünmek doğru değil.  Malatya’nın tüm ilçelerinde sorunlar var. Barınma sorunun her yerde en kısa zamanda çözülmesi gerekiyor.   Eğitimin başlamasına bir buçuk ay zaman kaldı. Bu süre içinde hem barınma hem de temel gıda ihtiyaçları tüm eğitim çalışanlarının çözülmeli.” İfadelerine yer verdi.