BİTMEYEN CEM EVİ VE KENDİN PİŞİR KENDİN YE AŞURE ETKİNLİĞİ

Arsası 2008'de birçok gencin cabası ve iş insanlarının da desteğiyle Harmandalı Belediye Başkanı Mustafa Bölek'ten bedeli ödenerek 2519 metre arsa alındı. Cem Vakfı adına tapusu çıkarılan arsa, 2018'de önceki dönem Çiğli Belediyede Başkanı Hasan Arslan tarafından temeli kazınan Cem Evi; 2019 yerel seçimlerinde belediye görev değişikliği yapıldı.

BİTMEYEN CEM EVİ VE KENDİN PİŞİR KENDİN YE AŞURE ETKİNLİĞİ

Başkan Hasan Arslan yerine Utku Gümrükçü geldi. Göreve gelen Gümrükçü, 6 ay sonra süslü afişlerle cem evinin temelini atacağını duyurdu. Temelin yarısı atıldıktan birkaç ay bekledikten, sonra devam eden cem evi bugün tam 4 yıl olmasına rağmen sadece kabası yapılmış şekilde kaderine terk edilmiş durumda.

Mahallede konuştuğumuz insanlar, betonun İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait şirket İZBETON tarafından sağlandığını; demirin birçok iş insanının katkısıyla temin edildiğini belirtirken, Çiğli Belediyesi'nin sadece işçilik kısmını üstlendiğini ifade ediyor. Cem evini bitirmeye söz veren Başkan Gümrükçü ‘nün neyi beklediği ve neden bitirmediği konusunda ise belirsizlik hâkim.

Bu cem evinde kimler yönetici ve kimler tarafından atanıyor? Evka 2 cem evi 1 yılda biterken, Harmandalı niye 4 yılda hala kaba inşaatta bekliyor? Bu hızla kaç yıl daha sürer? Atanan yöneticilerin pasif olduğunu söyleyen Harmandalı halkı, yönetimin değişmesi gerektiğini ve cem evinin tapusu Cem Vakfı'nın olsa da yerin bizim paramızla alındığını belirtiyor.O yüzden derhal yönetim değişikliğine gidilmelidir. Yönetim, belediyenin güdümünde değil, halkın içinden seçilmelidir ve halk cem evine sahip çıkarak bir an önce tamamlanması için destek olmalıdır. Bugün Muharrem ayı ve cem evi inşaatında aşure yapılmış, ancak "sen ben bizim oğlan" hikayesinin ötesine geçilmemiş. Her yönetici evinden bir kişi getirse, 15 yönetici 30 kişi yapar, ancak dışardan gelen misafirler dahil toplamda 30 kişi bulunmuyor gibi görünüyor.

2010 yılında Harmandalı'da Alevi nüfusu 3 bin iken, 200 metrekarelik cem evinde insanlar oturacak yer bulamazken, şimdi bu nüfusun 15 bin olmasına rağmen neden insanlar o aşure etkinliğine gelmedi. Yöneticiler ise aşureyi kendileri pişirip kendileri yediklerini iddia ediyorlar.

 Mahallemizde zaten bir cem evi varken neden 7 kilometre dolaşıp Çiğli'ye cenaze götürme gereği duyuyoruz, diye soruyorlar. Cem Vakfı insanların söylediklerine kulak vermeli, buradaki yönetimi vasıflı insanlara teslim etmeli ve bu cem evini bir an önce bitirmelidir, diyorlar. Aynı zamanda, yaklaşık 4 yıldır gece bekçisi olarak görev yapan ve baba Mansur ocağından olduğu söylenen Hüseyin Çelebi'ye üç yıldır maaş ödenmediği, sadece sigortasının yatırıldığı bilgisini aldık. Bu duruma tepki gösteren bazı vatandaşlar, burası bir cem evi ise bu kul hakkını kimlerin yediğini ve neden bu maaşın ödenmediğini sorguluyorlar.