BURASI AMERİKA’DA DEĞİL MALATYA’DA

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, geçmişi 65 milyon yıl öncesine dayanan kaya oluşumlarıyla dikkati çeken Levent Vadisi, ABD'deki Büyük Kanyon'a benzetiliyor. Tarih ve doğanın buluştuğu yer alan Levent Vadisi, Anadolu’nun büyük kanyonu olarak ziyaretçileri ağırlıyor.

BURASI AMERİKA’DA DEĞİL MALATYA’DA

ABD'deki Büyük Kanyon'a benzetilen ve 65 milyon yıl kadar öncesine dayanan kaya oluşumlarının bulunduğu Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki Levent Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Yaklaşık olarak 65 milyon yıl önceye dayanan ve jeolojik deformasyonlar sonucu meydana gelen bu doğa harikası oluşum, bünyesinde barındırdığı jeolojik özelliklerle birlikte dünyadaki ilginç doğal alanlar arasında gösterilen ve neolitik çağdan kalma kalıntıların da bulunduğu 28 kilometre uzunlukta bir alana sahiptir. Vadi son derece ilginç jeolojik oluşumlar, uçurumlar ve duvar kısımlarında kaya kabartmalarının hakim olduğu yüzlerce mağarayı da içerisinde barındırıyor.

Vadinin görünürlüğünü artırmak ve bu doğa harikasını turizm açısından bir cazibe merkezine dönüştürmek amacıyla, vadide 28 kilometre boyunca uzayan kayalıkların en merkezi noktasına, Malatya Valiliği tarafından seyir terası yaptırılmıştır. Düz bir kaya bloğunun üzerine inşa edilen seyir terası dere yatağından 240 metre yükseklikte olup gözlem terasının 8,5 metresi boşluğa uzanan, çelik konstrüksiyon ve cam ile inşa edilmiş farklı bir proje olup yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin ilgi odağı haline geldi.