ÇAĞDAŞ MAHALLESİNDE LİSTE KARMAŞASI

CHP Çiğli'de, 16 temmuz'da 13 mahallede delege seçimi yaşandı. Ataşehir, Yenimahalle ve Balatçık gibi büyük üç büyük mahalleyi mavi liste kazanırken; Egekent, Evka 6 ve Atatürk mahallesini beyaz liste kazandı. Mavi listenin üç mahalledeki delege sayısı 105 olurken, beyaz liste üç mahallede 46 delege alabildi.

ÇAĞDAŞ MAHALLESİNDE LİSTE KARMAŞASI

Kaklıç mahallesi sarı liste ile seçimi kazanırken, Çağdaş mahallesinde çoğunluk sağlanamadığı için seçim iptal oldu. Kalan diğer mahallelerde ortak liste çıktı. Bugün Çağdaş Mahallesi'nde seçim yapıldı. Beyaz ve mavi liste yerine, pembe ve yeşil liste yarıştı. Pembe 61 oy alırken, yeşil 53 oy aldı. İddiaya göre, geçen hafta çoğunluğun sağlanamamasının sebebi, yeşil listeyi çıkaran Leyla Dağdal'ın, Çağdaş Mahallesi'nde liste çıkaran insanların beyaz liste tarafından oyalandığını, son gece ortak liste olarak pembe liste hazırlandığı, Leyla Dağdal'ın da zaman kazanmak için üyeleri sandığa gelmemeleri konusunda çaba harcadığı söylenirken, bu tavrı İlçe tarafından disiplin suçu kapsamına alınarak, savunması istendiği idda edildi.

Bugün yapılan seçimde, maviye yakın olduğu söylenen pembe liste, 8 oy fark ile kazanırken, beyaza yakın olan Meclis Üyelerinin de destek verdiği iddia edilen yeşil liste kaybetti. Buradaki karmaşa şu; yeşil liste, Çiğli'de mavi ve beyaz dışında İbrahim Büyükgöl'ün çıkardığı ve beyaz listeye uzak bir liste. Beyaz listeye göre ise, Çağdaş'ta mavi, liste çıkaramadı, zaten beyaz liste de yok. Çiğli Meclis Üyesi ve Belediye Başkan aday adayı Erdal Mansuroğulları ise, sosyal medya hesabında, pembe listenin muhalefet listesi olduğunu belirtirken; Sivil Toplum Başkanı İbrahim Büyükgöl ve Leyla Dağdal'a göre ise, pembe Belediye ve muhalefetin ortak listesi.