"CHP'de Değişim: Yeni Genel Başkan Özgür Özel"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı’nda iki adaylı genel başkan seçimi ikinci turda sonuçlandı.. 2. turdaki sandık sonuçlarına göre Özgür Özgür Özel 812, Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Bu sonuçlar ile 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu devri kapandı.

"CHP'de Değişim: Yeni Genel Başkan Özgür Özel"
CHP 38. Olağan Kurultayı'nın ilk günü  genel başkanlık seçimi için 81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi yeni genel başkanı seçmek için oy kullandı. 2. turdaki sandık sonuçlarına göre Özgür Özgür Özel 812 , Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy aldı

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçiminin ilk tur sonucunda Özgür Özel 682 oy, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy almıştı.Sonuçları Ekrem İmamoğlu açıkladı. İmamoğlu "Sonuç her CHP üyesinin kazandığı bir sonuç olmuştur. Partimizin yeni genel başkanı Özgür Özel olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. Seçimlerin ardından kürsüye çıkan Özgür Özel, teşekkür konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

"Hayatımın en büyük gururunu ve onurunu yaşıyorum. Bunu Cumhuriyet'in 100. yılında. Hatta Türkiye'nin 100. yılında kurulan ilk sandığında, ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oy birliği ile ve hepimizin yürekten desteklediği şekilde şahsınıza verilen bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirdiğiniz için tüm CHP'liler adına size teşekkür ediyorum.

Sırtıma omzunma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İsmet İnönü'nün Deniz Baykal'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda oturmak onların emanetine sahip çıkmak benimle beraber sizin görevinizidir. Ben sizlere güveniyorum.

Bu süreçte bütün geçmişteki pratiklerinin aksine yanımda olan, beni yetiştiren, anneme, babama, kardeşime, sevgili eşim Didem'e biricik kızım İpek'e ve Özel, Okay ve Menemenlioğlu ailelerine yürekten teşekkür ediyorum.

İlkokul öğretmenimden yatılı okuldaki öğretmenime kadar beni yetiştiren tüm öğretmenlerime, bugün beni yalnız bırakmayan Bornova Anadolu Lisesi mezunu arkadaşlarıma ve elbette böylesi bir gecede, bu saatte bu büyük onuru benimle birlikte yaşayan tüm delegelerimize tüm CHP'lilere yürekten teşekkür ediyorum.

CHP'nin 130 milletvekilinden oluşan harika bir grubu var. Bu salondan 130 milletvekilimizle el ele omuz omuza çıkıyorum. Kol kola, omuz omuza çıkıyorum. İmza sayıları çok konuşuldu. Ben seçim sonuçlarını sayın başkanım müsaade ederse 1366 delegemizi bana oy vermiş kabul ediyor, hepsine teşekkür ediyorum.

Zorlu bir süreci geride bıraktık. Büyük bir travmanın ardından umutsuzluğu umuda çevirmek, düşmüş omuzları dikleştirmek, yere bakan yüzleri havaya kaldırmak ve asılan suratları güldürmek. Buna inandık, arkadaşlarımızla inandık. Sizlere inandık. Siz de inandınız. Umudu yükselttiniz. Umut içindeyiz. Bu zor süreçte bu salondan dışarıya hiçbir kırgınlık çıkarmayacağıma kendi adıma söz veriyorum. Benim, süreç boyunca ve bugün istemeden kırdıklarım olduysa affola.

 

Hep birlikte 5 ay sonraki yerel seçim sürecine odaklanacağız. Buradan 1,5 milyon üyemize diyorum ki biz Cumhuriyet'in 100. yılında yaşadığımız büyük üzüntüyü telafi etmek, yüzleri güldürmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için örgütümüzde yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum. Durmayacağız, çalışacağız. omuz omuza çalışacağız. Elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyecek ve hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız. Ben buna inanıyor ve bunun için sizlere güveniyorum.

Kendi adıma iki sözü tutacağımı ifade ederek sözlerimi sonlandırayım. Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım. Yarın sabah 9.30'da 81 il başkanımla yarınki PM sürecini görüşmek üzere toplantı koydum, kendilerini davet ediyorum. 

Yerel seçim sürecine odaklanacağız. Örgütümüzde yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum.

Bugünkü zaferin sahibi bütün Cumhuriyet Halk Partisidir. Yerel seçim zaferi için el ele kol kola yola çıkıyoruz. Yolumuz açık olsun. Saygılar sunuyorum."

Kılıçdaroğlu sosyal medyadan mesaj paylaştı 

Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. Kılıçdaroğlu, şu ifadelere yer verdi: 

"Büyük Önderimiz Atatürk’ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum."

 

8. CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kimdir?

Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bugün yapılan 38. Olağan Kurultay'da partinin 8. genel başkanı seçilmiş oldu. Özel, 1974'de Manisa'da doğdu. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde lisans eğitimini tamamlayan Özel, 1999'da serbest eczacılığa başladı.

Manisa Eczacı Odasında 2001-2007 yılları arasında bir dönem genel sekreterlik ve iki dönem oda başkanlığı görevlerinde bulunan Özel, 2007- 2011 yılları arasında Türk Eczacıları Birliğinde bir dönem saymanlık, iki dönem genel sekreterlik görevlerini yürüttü. Özel, 24, 25, 26, 27 ve 28. dönemlerde Manisa Milletvekili seçildi. 25, 26 ve 27. dönemlerde CHP Grup Başkan Vekili olarak görev yapan Özel, 28. dönemde CHP Grup Başkanlığı'nı üstlendi. Almanca ve İngilizce bilen Özel, evli ve 1 çocuk babasıdır.