CHP'Lİ BAŞARIR'DAN 'MÜLAKAT İLE ATAMA' TEPKİSİ: TORPİL AKP'NİN KOD ADI OLMUŞ!

CHP'li Ali Mahir Başarır, AKP Burdur Altınyayla Belediye Başkanı'nın oğlu Ali Serttaş ile Silifke ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi AKP'li Yaşar Açıkbaş’ın oğlu Saltuk Buğrahan Açıkbaş'ın mülakat sonucu kaymakam olarak atanmasına tepki gösterdi. Başarır, "Torpil AKP’nin kod adı olmuş” dedi.

CHP'Lİ BAŞARIR'DAN 'MÜLAKAT İLE ATAMA' TEPKİSİ: TORPİL AKP'NİN KOD ADI OLMUŞ!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, açıklanan kaymakamlık sınav sonuçlarını eleştirdi. CHP’li Başarır, “AKP’nin icraatları bildiğiniz gibi. Yine sınav, yine mülakat, yine yandaşlar kaymakam” dedi.

Gazeteci Barış Pehlivan geçtiğimiz günlerde yazılı sınavda 71.5 puan alan AKP Burdur Altınyayla Belediye Başkanı'nın oğlu Ali Serttaş'ın mülakatta 91 puan alarak atanmaya hak kazandığını gözler önüne serdiğini hatırlatan CHP’li Başarır, “Ne yazık ki Silifke ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yaşar Açıkbaş’ın oğlu Saltuk Buğrahan Açıkbaş da sınavdan 74 almasına rağmen sözlü mülakatta 89 puan verilerek kaymakam olması sağlandı. Genel olarak listelerde AKP’li ve MHP’li olmayanlar kendilerine yer bulamıyor” ifadelerini kullandı.

"DEVLETİN DEĞİL AKP’NİN SÖZCÜSÜ OLUYORLAR"

Torpil’in AKP döneminde sıradan hale geldiğini söyleyen CHP’li Başarır, “O sınavlardan yüksek puan alanların anası-babası gariban diye mi kaymakam olamıyor? Siz yazılı sınavda yüksek alanların sıralamasına değil referans savaşındaki sıralamaya göre kaymakam atıyorsunuz, yazıklar olsun! Sonra o kaymakamlar devletin değil AKP’nin sözcüsü oluyorlar. ‘Torpil’ AKP’nin kod adı olmuş” dedi.

"KENDİ SÖYLEDİĞİNE İNANMIYOR"

CHP’li Başarır, Erdoğan’ın mülakatlarla ilgili sözünü hatırlatarak, “Beyefendi çıkıyor, mülakatları kaldıracaklarını, bundan sonra yazılı sınav sonuçlarına göre alım yapacaklarını söylüyor. Öncelikle şunu söyleyeyim; 14 Mayıs’tan sonra zaten sizin atama gibi bir yetkiniz olmayacak! Sizlerin yaratmış olduğu bu çürük düzeni düzelteceğiz. Halkın iktidarında liyakat temel esas olacak. Partili Cumhurbaşkanının, bu anlamda kendi söylediği söze inandığını sanmıyorum” diye konuştu.