CHP'Lİ İSMAİL ÇELİK, MECLİS ÜYESİ ÇİĞLİ'DE MİLLETİN SEÇTİĞİ VEKİLDİR. ACISINDA TATLISINDA YANINDA OLMALI.
Çiğli Belediye Meclis Üyesi aday adayı İsmail Çelik, en demokratik koşulun ön seçim olduğunu söyledi ve 38. Olağan Kurultay'da genel başkanımızın sözü dür, ön seçim yapılacak diye. Bugün Çiğli'de 169 arkadaşımız meclis üyeliğine başvuru dosyasını vermiş; 23 belediye başkan aday adayımız var. Belki birçok aday adayı olan arkadaşımız, adaya göre dosya almış olabilir.
Ancak, diyelim ki bu arkadaşımız liyakat sahibi ama desteklediği aday adayı olmadı. Nasıl bir seçim yapılacak? İşte tam da bu noktada ön seçim olması gereklidir. Gerçekten liyakat sahibi insanlar Çiğli'yi yönetmeli diye düşünüyorum.
Kürecik TV'de Hüseyin Ergün'e konuk olan İsmail Çelik, "Sizin adayınız kim?" sorusuna şöyle cevap verdi: "Benim adayım, gönül isterdi ki yine ön seçim olsun, kırgınlıklar küskünler olmadan; herkes, birinci çıkan adayın etrafında toplansın. Ancak görünen o ki atama olacak. Ben aday adayı olan 23 arkadaşıma başarılar diliyorum. Benim şu an adayım yok, partimin gösterdiği aday benim de adayımdır."
MEVCUT DÖNEMİ BAŞARILI BULUYOR MUSUNUZ?
Meclis üyesi aday adayı İsmail Çelik: "Şimdi hepsi başarısız dersem haksızlık etmiş olurum. Toplum içinde olan insanların dertlerine elinden geldikçe derman olan arkadaşlar vardı, bunları yok sayamam. Kimseye haksızlık yapmamak için isim vermeden söyleyebilirim. Bakın, yine şunu söyleyebilirim: Eğer ön seçim yapılırsa, burada ben değil üye, bu arkadaşların ne kadar başarılı olduğunu ortaya katacaktır, diye düşünüyorum. Ancak, hâkim denetimi de olur mu, ön seçim mi olur yoksa temayül yoklaması mı olur, bilmiyorum. Bekleyip göreceğiz."
ÇELİK: SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN GÜCÜ VAR, KULLANIRLARSA.
Çiğli'de 80'den fazla sivil toplum örgütü bulunmaktadır. İnanç kurumlarını da buna eklersen, bugün ülkemin içinde bulunduğu bu ekonomik darboğazda birçoğu kirasını ödeyemez ve kapatmak zorunda kalıyor. Belediye bu duruma el atmalı ve sahip çıkmalıdır. İlçemizde doğru dürüst bir konferans salonu veya kültür merkezi bulunmamaktadır. Güzel bir kültür merkezi yaparak içine sivil toplum örgütlerine yer verilebilir. Bu çok maliyetli bir şey değil. Meclis üyesi olanlar toplumun her alanında çözüm noktasında buluşmalıdır. Yani kısacası, acısıyla tatlısında bulunması gerekir.