CHP'Lİ KİRAZ'DAN MALATYA'LI SEÇMENE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Kürecik TV'de Hüseyin Ergün'ün sorularını cevaplayan CHP Malatya Milletvekili Aday Adayı Enver Kiraz, son durumu aktardı. Malatya'da yaşanan büyük bir deprem felaketi yaşandı. Bugün hala depremin etkileri devam ediyor ve birçok vatandaşımız memleketleri olan Malatya'dan ayrılmak zorunda kaldı. Bazıları güvenliğini sağlamak ve hayatlarını idame ettirmek için farklı illere gittiler. Ancak çadır ve konteynerler gibi temel ihtiyaçları karşılamak için gerekli olan yardımlar henüz yeterince sağlanmadı. Bu durum, Malatya'daki vatandaşların il dışına çıkmasına sebep oldu.

CHP'Lİ KİRAZ'DAN MALATYA'LI SEÇMENE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Kiraz, depremin 40. günü olmasına rağmen hala sorunların devam ettiğini belirtti. Bu durumun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini vurguladı. Malatya'da yaşanan deprem nedeniyle il dışına çıkmak zorunda kalan vatandaşlar için çağrıda bulunan CHP Malatya Milletvekili Aday Adayı Enver Kiraz, "Nüfusunuzu ve oyunuzu almayın, nüfusunuz Malatya'da kalsın ve oyunuz Malatya'da kullanın. Biz parti olarak gerekli desteği vererek, sizin oyunuzu kullanmanızı sağlayacağız" dedi.

Kiraz, birçok illerdeki belediyeler ve genel merkezlerinin desteğiyle vatandaşların Malatya'ya gelip oylarını kullanmasını sağlayacaklarını belirtti. Kiraz, "Bizim çağrılarımıza kulak verip adresini değiştirmeyen herkese yürekten teşekkür ediyoruz" dedi. Seçime bir hafta ya da 10 gün kala ilde kuracakları bir masayla dışarda olan seçmenlerle iletişim kuracaklarını ve onların Malatya'ya geliş gidişlerini ücretsiz olarak sağlayacaklarını söyleyen Kiraz, vatandaşları oy kullanmaya ve Malatya'ya sahip çıkmaya davet etti.

Malatya'nın gelişimi için çaba harcayan herkesin depremden sonra yine döneceği yeri olarak Malatya'yı vurgulayan Kiraz, ülkenin geleceği için dürüst ve namuslu bir liderin önemine dikkat çekerek CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu özelliklere sahip olduğunu belirtti. Ülkenin birçok sorununun olduğunu fakat çözüm önerilerinin hazır olduğunu ifade eden Kiraz, geleceğin umutlu bir Türkiye olacağına inandığını ve yoksulluk ve adaletsizliğin olmayacağı birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Konteyner ve çadır ihtiyaçlarının yeterince karşılanamadığını belirten Kiraz, vatandaşların sel ve hafta sonu beklenen yağış nedeniyle korktuklarını söyledi. Çadırda yaşamanın özellikle bu mevsim şartlarında çok zor olduğuna dikkat çeken Kiraz, deprem sebebiyle il dışına çıkmış olan vatandaşlara Malatya'da nüfus ve oy kullanma işlemlerini gerçekleştirmeleri çağrısında bulundu. Parti olarak gerekli desteği vereceklerini belirten Kiraz, Malatya'nın küçülmesini istemediklerini ve gelişmiş, büyümüş bir şehir olmasını arzu ettiklerini söyledi.

Hüseyin Ergün'ün "Malatya'nın yaraları sarıldı mı?" sorusuna Kiraz, seçime az kalmışken, devlet ahlakına uygun, kimseyi dışlamayan, ötekileştirmeyen bir lider olan Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin başına cumhurbaşkanı yapılacağını ve bu sayede Türkiye'nin geleceğinin güzel olacağını ifade etti. Kiraz, Kılıçdaroğlu önderliğinde her şeyin güzel olacağına inandığını dile getirdi.