ÇİĞLİ'DE DELEGE PAZARLIĞI KIZIŞIYOR!

CHP'de 3 Temmuz'da başlayan delege seçimleri Bornova, Karabağlar ve Güzelbahçe'de sorunsuz bir şekilde ilerlerken, Çiğli'de süreç sıkıntılı geçiyor.

ÇİĞLİ'DE DELEGE PAZARLIĞI KIZIŞIYOR!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, son günlerde kamu gücünü kullanarak seçimlere müdahale ettiği söyleniyor İki gün önce yapılan haberlere göre, belediyeye 80 kişi işe alındığı iddiası gündemde sıcaklığını korurken, bugün gelen haberlere göre Utku Gümrükçü'nün delege seçimlerini kazanmak adına işe alım için emniyete güvenlik soruşturması yapılması talebiyle 200 kişinin evraklarının gönderildiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Bayram öncesi belediye personelinin maaşının ödenmediği gerekçesi ile  üç gün işe çıkmadı çiğlide bunlar  yaşanırken, bu yeni işe alınacak insanların maaşlarının nasıl ödeneceği ise merak konusu. Utku Gümrükçü, başkanlık süresinin dört yılını doldururken, ilk yılında Çiğli'de delege tarafından büyük destek görmüştü. Ancak bu geçen dört yıl içinde Gümrükçü'nün makam katı kapalı olduğu gibi telefonuna da ulaşılamadı. Bu durumda delegeye verilen hiçbir söz tutulmadı.

Şimdi delege seçimlerine 10 gün kala, belediye şirketi Çiğli Gıda'dan 250 kişi diğer şirket Çibele' geçirildi. Burada ki amacı, mahallede kazanamadığı delegasyonu sandıkta oluşacak doğal delege ile birlikte 420 delegenin 270 gibi bir rakam alarak seçimi kazanmak mı? İşte bunun için güvenlik soruşturması yapılması talebiyle bu 200 kişi emniyete verildi. Bu durum, kendi koltuğunu korumak adına suistimallerin ortaya çıktığını gösteriyor.

Birçok delege, AK Parti'ye kızdığı bu sistem içinde oy verdiği CHP'nin AK Parti taktiğini uygulayacağından endişe duyuyor. Güvenlik soruşturmasına girenlerin kimliklerinin henüz belli olmamasına rağmen büyük tepki var. Utku Gümrükçü'nün bu ekonomik dar boğazda, işsiz birçok gencin hakkını yiyerek kendi ikbalini düşünmesi, genç bir belediye başkanına yakışır mı, diye tepki verenler olduğu gibi birçok toplantının da belediye tesislerinde yapıldığı haberleri geliyor.