ÇİĞLİ'DE DELEGE SEÇİMLERi SONRASI BEYAZ LİSTE SEÇMENİNE İŞ VAADİ ŞOKU

CHP Çiğli delege seçimlerinde mavi listenin zaferle çıktığı ilk haftanın ardından, beyaz liste seçmeninde Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer tarafından beyaz listeye destek verilmesi karşılığında sunulduğu iddia edilen iş vaatleri sonrası işbaşı yaptırılmayan üyeler büyük hayal kırıklığı yaşıyor.

ÇİĞLİ'DE DELEGE SEÇİMLERi SONRASI BEYAZ LİSTE SEÇMENİNE  İŞ VAADİ ŞOKU

  Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Örgütünde 16 Temmuz’da başlayan delege seçimleri gergin geçiyor. Kamu gücünü kullanarak seçimlere müdahil olmaya çalışan mevcut Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve ekibinin, delege seçimlerini kazanmak için yüzlerce kişiye iş vaat ettikleri, parti üyesi belediye çalışanlarına baskı yaptıkları iddia ediliyor. Süreç devam ederken Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve hakkında disiplin süreci devam eden Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in bu kez de iş sözü verdikleri kişilere karşı sözlerini tutmadıkları ileri sürüldü.

                     İş vaadi verilen üyeler unutuldu

  İddialara göre; bütçesi belli olduğu halde 300’ün üzerinde kişiye iş sözü verilip,127 kişinin sigorta başlangıcının yapıldığı Çiğli’de,işbaşı yapan olmayınca, tepkiler de yükselmeye başladı. Yerel kaynaklar, bu haftasonu yapılacak olan kalan 13 mahalle seçimleri öncesinde yeni sözler verilmeye başlandığını, ancak verilen sözlerin dahi tutulmaması nedeniyle belediye yönetimine çok ciddi tepki olduğu aktardı.

 

                 İlk haftanın kazananı Mavi Liste, kaybedeni Beyaz Liste oldu

  Çiğli'de Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in de mahallesi olan, 60 delegeyle seçimlerin belirleyicisi konumunda olan Ataşehir mahallesi başta olmak üzere; Yenimahalle, Balatçık gibi delege sayısının büyük olduğu mahallelerde de seçimin galibi muhaliflere ait olan mavi liste oldu. Gümrükçü ile Koçer'in desteklediği beyaz listede yer alan CHP Genel Sekreter Yardımcısı Melih Tıraş da delege olamadı. 

                                      İkinci tur heyecanı

Son haftaya günler kala, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün bizzat sahaya indiği iddia edilirken, 23 Temmuz Pazar günü delege seçimlerinin ikinci turu başlayacak. Haftaya pazar günü; Ahmet Efendi, Cumhuriyet, Esentepe, Evka-5, Güzeltepe, Harmandalı, İnönü, Köy içi, Küçük Çiğli, Maltepe, Şirintepe, Uğur Mumcu ve Yakakent olmak üzere toplam 13 mahallede daha delege seçimi yapılacak. Yerel kaynaklara göre; beyaz listenin, seçim yapılacak olan 13 mahalleden 10'unu kaybedeceği konuşuluyor.