ÇİĞLİ'DE MAVİ RÜZGARI ESTİ

Çiğli Ataşehir'de üyelerin silindiği ve sahte liste iddiaları gölgesinde başlayan delege seçimleri tam gaz devam etti. Yaklaşık 60 üyenin listeden silindiği iddiası gün boyu gündemdeki yerini korudu.

ÇİĞLİ'DE MAVİ RÜZGARI ESTİ

Günün sonunda kazanan ise mavi liste oldu. CHP'de 3 Temmuz'da başlayan delege seçimleri bugün 13 mahallede devam etti. Çiğli'nin en büyük mahallesi olan Ataşehir mahallesi, Yenimahalle ve Balatçık mahallesinde mavi liste kazanırken, Egekent ve  Atatürk mahallesini beyaz liste aldı. Beyaz listeyi Utku Gümrükçü, İlçe yönetimi ve Ali Rıza Koçer desteklerken, Mavi listeyi ise Çiğli'de siyaset yapan muhalefet birleşenleri kazandı.

Peki kimler var bu birleşenler içinde? Önceki dönem Belediye Başkanı Hasan Arslan, Başkan Adayları Güven Dursun, Erdal Mansuroğulları, Şeref Bektaş, Niyazi Arslan, Aziz Buğa, Gürbüz Bal, Meclis üyeleri, geçen dönem  Başkan Yardımcısı Vezir Aslan ve daha önce beyaz listeyi destekleyen  birçok üye mavi listede buluştu. Utku Gümrükçü'nün 4 yıllık dışa bağımlılığı, Çiğli'ye kapıları kapatması, üyeye iş sözü vermesi, alım yapması üyeyi ikna edemedi. Üye tercihimi mavi'den yana kullandı.

Utku Gümrükçü ve ekibine kapıyı kapattı. 13 mahalle ise 23 temmuz tarihinde seçimlere devam edecek. Bugünkü seçimlerde en çok delegeye sahip Ataşehir mahallesinde 60 delege seçildi. Mavi ve beyaz listenin yarıştığı mahallede mavi listeye destek veren, yılların partilisi olduğunu, sırf muhalif kanada oy verdiği için silindiğini iddia eden; diğer taraftan yaz olması sebebi ile askıda liste kontrolü yapıp yazlığına gidip, bugün oy kullanmaya gelenler kendi isimlerini  listelerde bulamamanın şokunu yaşadı.

Bugün İzmir'de birçok yerde sandık kurulurken, partililerin gözü delege seçimlerine start verilen Çiğli'ye çevrilmişti.

13 mahallede üyeler sandık başına giderken, çekişmenin en fazla yaşandığı Ataşehir Mahallesi idi. İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da ziyaret ettiği Çiğli'de üyelerin silindiği iddiası üzerine açıklama yapan İl Başkanı Aslanoğlu: "Konu üzerinde gerekli hassasiyeti göstereceğiz, şikayetleri değerlendireceğiz" dedi.

Saat 10.00'da başlayan seçimde, seçim için üyeler sandık başına giderken, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in sandık bölgesine gelmesiyle gerginlik yaşanmıştı.

Saat 17:00'da sona eren seçimde kazanan mavi liste oldu.