Cumartesi ve Pazar Günü (ÖYSM), Yüksek Öğretim Kurumları sınavı yapılacak

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren ve bu öğrencilerin kaderinin belirleneceği bir sınav olan (ÖYSM) Yüksek Öğretim Kurumları sınavı Cumartesi ve Pazar günü yapılacak.

Cumartesi ve Pazar Günü (ÖYSM), Yüksek Öğretim Kurumları sınavı yapılacak

Türkiye’nin birçok noktasında düzenlenecek sınavlar dolayısıyla başkentin Beypazarı İlçesinde de (ÖYSM) yani (TYT), (AYT) ve (YDT) sınavı yapılacak.

4 bin 200 kişi sınava girecek:

Bu kapsamda Beypazarı ilçesinde Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere bu sınavlarda ki günde 17 okulun salonlarının tamamının kullanılacağı öğrenilirken, Yapılacak olan (AYT) ve (TYT) sınavlarına 4 bin 200 dolayında kişi girecek.

08 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan (TYT)Temel yeterlilik Sınavı sabah saat 10.15'te başlaması açıklanırken, bu sınavda Hatice Cemil Ercan Fen Lisesi okulu, Gazi Gündüzalp Ortaokulu, Beypazarı Evliya Çelebi mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beypazarı Fetih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beypazarı Ortaokulu(yeni bina), Akşemsettin Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve engelliler için Şehit Mehmet Çifci İmam Hatip Ortaokulu binaları kullanılacak.

09 Haziran Pazar gününde ise; Hatice-Cemil Ercan fen lisesi, Gazi Gündüzalp Ortaokulu, Fetih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beypazarı Ortaokulu,(yeni bina) şehit Mehmet Çifci İmam Hatip Ortaokulu(engelli adaylar için), Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksek Okulu binalarının tamamı kullanılacak.

Öğleden sonrasında da yani 3. Oturumda (YDT)Yabancı Dil Testi sınavı içinde Ankara Üniversitesi Beypazarı M.Y. O lu binaları ile Beypazarı Şehit Mehmet Çifci İmam Hatip Lisesi(engelli adaylar) için kullanılacak.

Emniyet bütün tedbirleri aldı:

İlçe genelinde çeşitli semtlerde bulunan 9 Eğitim kurumunda yapılacak olan (ÖYSM) sınavları dolayısıyla güvenlik önlemlerini alırken, vatandaşlarda uyarıldı.

Okul çevrelerinde, okul yollarında aşırı gürültü ve ses çıkarılmamasını isteyen Emniyet yetkilileri, sınava gireceklerin sakin bir biçimde sınavlarını tamamlamasına yardımcı olmaya çalışacaklarını bildirdi.

İlçe Nüfus Müdürlüğü açık olacak:

Sıvana girecekler için İlçe Nüfus ve Vatandaşlık işleri müdürlüğü 08 Haziran gününde, sabah 07.00 ile 17.00 saatleri arasında; 09 Haziran Pazar günü ide sabah 07.00 ile 15.30 saatleri arasında açık tutulacak.

İlçe Nüfus ve Vatandaşlık işleri Müdürlüğü bu konuda duyuruda da bulundu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖYSM) tarafından paylaşılan bilgiye göre, sınav sonuçlarının 17 Temmuz Gününde açıklanacağını duyurdu:

ÖYSM Beypazarı Sınav merkezi Koordinatörlüğü tarafından Sınavda kullanılacak, bina sorumlularına ve gözlemcilerine yönelik toplantı düzenlendi.