DARP EDİLEN MUHTARA DİSİPLİN İDDİASI

Çiğli Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Hıdır Işık'ın, geçen ay parkta Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer tarafından darp edildiği iddia edilmişti.

DARP EDİLEN MUHTARA DİSİPLİN İDDİASI

Muhtar Hıdır Işık, darp raporu alıp, şikayetçi oldu. Belediye başkanı Utku Gümrükçü ilk gün sessiz kalırken, olay ilk günde birçok gazetenin manşetini süslemişti. İkinci günün sabahı Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ile Muhtar Hıdır Işık'ı barıştırmak için evine gitti. Ancak bir sonuca ulaşamadı.

Amaç, o gün yapılacak  basın açıklamasının önüne geçmekti, ancak geç kalınmıştı. Muhtara destek büyüyünce; Genel Başkan Kılıçdaroğlu Muhtarı aradı: "İl Başkanı disiplin sürecini başlatır ve gereği yapılır" dedi. Koçer, kendisini görevden alamayan başkan Utku Gümrükçü vasıtası ile tedbir kararını kaldırmak için YDK'ya başvurdu, YDK tedbirli kararı kaldırdı. İzmir İl Başkanlığının itirazı üzerine, karar yeniden uygulamaya konuldu. Koçer'in üç gün içinde itiraz hakkı vardı ama kullanmadı. Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in, İl Yönetiminin alacağı karar ile partiden uzaklaştırma alacağı, daha fazla ceza alması durumunda ise parti ile ilişkilerinin tümüyle kesileceği iddia edildi. Devam eden süreçte Koçer tanık göstereceğini beyan edince, tanıkların karşılıklı dinleneceği ve İl Disiplin Kurulu'nun 11 Ağustos'ta nihai karar vereceği açıklandı. Sonrasında bir sıcak gelişme daha  yaşandı. Koçer'in İlçe Başkanlığına muhtar ile ilgili şikayet dilekçesi verdiği iddia edildi. Bu durumla ilgili İlçe Yönetiminin, Koçer ile ilgili başlatamadığı disiplin sürecini, Koçer'in şikayeti üzerine muhtar Hıdır Işık için başlattığı iddia ediliyor. Bu sürecin İl'den geri döndüğü de gelen bilgiler arasında. Olayın duyulmasının ardından İlçe Yönetimine tepki gösteren üyeler, "Muhtara niye dayak yedin diye mi disipline veriyorsunuz" diye tepki gösterdiler.