DARP EDİLEN MUHTARA HALKTAN VE STK’LARDAN BÜYÜK DESTEK

Çiğli'nin Uğur Mumcu Mahallesi muhtarı ve Çiğli Muhtarlar Gücü Dernek Başkanı Hıdır Işık, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı tarafından darp edildi. Bu haber üzerine birçok mahalle muhtarı ve sivil toplum kuruluşları büyük tepki gösterdi.

Saat 18.00'de STK'larla birlikte basın açıklaması yapan muhtar Hıdır Işık, belediye başkan yardımcısının bir hafta önce kendisini ziyaret ederek parktaki ağaçları kesip yeni bir düzenleme yapacaklarını söylediğini belirtti. Ben de bu durumu önce mahalleliyle istişare etmemiz gerektiğini söyledim, aksi takdirde hem siz hem de muhtar olarak zarar görürüz dedim. Mahallelilere WhatsApp grubundan mesaj attım, ancak henüz bir sonuç almadan bu sabah üç komşumuzla kahvede otururken parkın içinde çocuk oyun alanının söküldüğünü gördük. İşçilere gidip, "Bu parkı sökmenize gerek yok, yürüyüş yollarına kauçuk yapın, yeter" dedim. Ancak muhtara "Hayır, bize önce parkı sökün, sonra ağaçları kesin" talimatı verildiğini söylediler.

 Bunun üzerine başkan yardımcısını aradığını belirten muhtar, başkan yardımcısının kendisine "Yavrum evladım, sen bu işten anlamazsın" tavrıyla karşılaşınca, "Benimle böyle konuşamazsın" dedim. "Ben beş torun dedesiyim, dede olmasam bile beş bin kişiyi temsil eden mahalle muhtarım" diyince, başkan yardımcısı telefonu kapatıp korumalarıyla birlikte parka geldi ve parkın sökülmesine devam edildi. Mahalle sakini Ali Bey söküme müdahale edince, başkan yardımcısının koruması tarafından alınıp götürüldü. Muhtar, korumaya vatandaşa müdahale etmemesi gerektiğini söylerken beklenmedik bir anda yumruk yedim. Aldığı yumrukla yere düşen muhtar, yerdeyken başkan yardımcısı tarafından hakaret edildi ve iki tekme atıldı. Tekmeler karın boşluğuna denk geldi, kaburgalarıma denk gelseydi kırılırdı, diyen muhtar Hıdır Işık, korumaların müdahale etmediği bir vatandaş tarafından hastaneye götürüldünü belirtti. Sivil toplum örgütleri ve muhtarlar, olayı kınadı ve başkan yardımcısı Ali Rıza Koçeri'nin istifaya çağrıldı.