DEMİRTAŞ: İNCE’YE OY VERMEKLE ERDOĞAN’A OY VERMEK ARASINDA FARK YOK

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı çıkarmaması kararının doğru olduğunu vurguladı.

DEMİRTAŞ: İNCE’YE OY VERMEKLE ERDOĞAN’A OY VERMEK ARASINDA FARK YOK

Yaklaşık 6,5 yıldır Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararına, Cumhur İttifakı’ndan gelen eleştirilere "Erdoğan, HDP’nin ve Kürtlerin oyunu alabileceğinden emin olsa HDP Genel Merkezi'nin önüne çadır kurar, orada yatar kalkardı" sözleriyle yanıt verdi.

BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Demirtaş, Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye oy vermekle, Erdoğan’a oy vermek arasında bir fark olmadığını savunarak, "Bu durumda İnce seçmenlerine şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Erdoğan ile bir beş yıla daha hazırlarsa seçimi ikinci tura bırakabilirler" ifadelerini kullandı.

Seçimlerde kazananın "ezilenler" olacağını belirten Demirtaş, "Erdoğan tarihi bir yenilgiyle siyaset sahnesinden silinecek, benim öngörüm bu" diye konuştu. 

Demirtaş’ın gündeme ilişkin sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

(Emek ve Özgürlük İttifakı'nın cumhurbaşkanı kararı) Partimizin aday çıkarmaması Erdoğan’ın en büyük kabusuydu, bu gerçekleştiği için şimdi bizim üzerimizden Sayın Kılıçdaroğlu'nu yıpratmaya çalışıyor. Aynı taktiği yerel seçimlerde de uyguladı ve ters tepti. Çünkü halk yalan ve karalamalara kanmıyor artık. Erdoğan, HDP’nin ve Kürtlerin oyunu alabileceğinden emin olsa HDP Genel Merkezi’nin önüne çadır kurar, orada yatar kalkardı. Şimdi, kedi ulaşamadığı ciğere mundar diyor.

(Erdoğan'ın 'selo' açıklaması) Halkın bana ilgisini, bana sahip çıkmasını, halkla aramızdaki sevgi bağını kırmaya çalışıyor kendince. Ama yalan, iftira, ırkçılık karışımı bir söylemle saçmalayıp duruyor. Eminim ne dediğini, neden dediğini kendisi bile bilmiyordur.

(Muharrem İnce faktörü) Bugünkü seçim matematiğinde İnce’ye oy vermekle Erdoğan’a oy vermek arasında fark yok. Zaten seçim ola ki ikinci tura kalırsa Erdoğan'ın kazanamayacağının garantisi yok. Bu durumda İnce seçmenlerine şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Erdoğan ile bir beş yıla daha hazırlarsa seçimi ikinci tura bırakabilirler. Bizim için bir sakıncası yok!

(TİP’in ayrı liste ile seçime girme kararı) Umarım seçim gecesi büyük bir pişmanlık oluşmaz. TİP’in kendi kararıdır, biz ancak saygı duyup başarılar dileyebiliriz. Ama halen, yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum. Yeşil Sol Parti seçmeninin partisi bellidir, oyu da Yeşil Sol Parti'yedir tabii ki.