Deprem Bölgesinde Norm Fazlası Öğretmenler için Resen Atama Yapılmamalı

Mehmet Demir, deprem bölgesinde norm fazlası öğretmenlerin farklı ilçelere resen atanmasına karşı çıktı. Öğretmenlerin, inşa ve güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasına kadar mevcut ilçelerinde görevlendirilmesini önerdi.

Deprem Bölgesinde Norm Fazlası Öğretmenler için Resen Atama Yapılmamalı

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Demir, norm fazlası ve ihtiyaç fazlası durumda olan öğretmenler hakkında açıklamalarda bulundu. 6 Şubat 2023’te yaşanan depremler nedeniyle yıkılan veya güçlendirme kararı verilen okulların ikili eğitim yaptığını hatırlatan Demir, derslik sayısındaki eksiklikler ve öğrenci sayısının azalması nedeniyle sınıfların birleştirildiğini belirtti. "Okullardaki ders yükü azaldı, ancak yürütülen inşa ve güçlendirme çalışmalarının yakında tamamlanacak olmasıyla hem il dışına giden öğrenciler dönecek, hem de birleştirilen sınıflar normal düzene geçecektir. Bu nedenle, öğretmen ihtiyacı tekrar gündeme gelecektir" dedi.

İndere ve Örenli bölgelerinde yapılan konutlar ve okulları da hatırlatan Demir, norm fazlası ve ihtiyaç fazlası öğretmenlerle ilgili yayınlanan genelgeye dikkat çekerek, “Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2024/57 sayılı genelgesi uygulanırken deprem bölgesi muaf tutulmalıdır. Konteyner kentler ve prefabrik evler geçici yaşam merkezleri olduğundan, birçok okulun öğrenci sayıları sürekli değişiyor. Bu süreçte, norm kadro fazlası öğretmenler mevcut bulundukları ilçelerde görevlendirilmelidir. Öğretmenlerin farklı ilçelere resen atanmasının önüne geçilmelidir" ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN (UHA) -