“Deprem kadar bizi acıtan ‘belirsizlik’ oldu”

CHP İl Başkanı Barış Yıldız, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde “Deprem kadar bizi acıtan bu belirsizlik. Bu belirsizliği neden olan yöneticilerin liyakatsizliğidir” dedi.

“Deprem kadar bizi acıtan ‘belirsizlik’ oldu”

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen, Ulaş Karasu, CHP Milletvekilleri Okan Konuralp, Türker Ateş, Rahmi Aşkın Türeli, Şeref Arpacı, Serkan Sarı, Hikmet Yalım Halıcı, Talih Özcan ve PM üyesi Armağan Erdoğan’dan oluşan heyet Malatya CHP İl Binasında vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP İl Başkanı Barış Yıldız, burada yaptığı açıklamada depremin çaresizliğinin hale bitmediği belirterek,“Hala sallanabiliriz, yeni bir deprem olur endişesiyle yaşarken, sürekli bu kâbusu üstümüzden atamazken henüz bizlere teslim edilen deprem konutu yok. Malatya’daki kiracılara şu ana kadar teslim edilen konteyner bile yok. Sadece ev sahiplerine konteyner teslim edilmeye çalışıldı.”

Dedi

Yıldız kentteki hasar durumunun tartışılır olduğunu söyleyerek,“Evlerimiz ağır hasarlı mı, orta hasarlı mı, az hasarlı mı? Tam olarak durum ne olacak? Hala belirsizlik devam ediyor. Deprem kadar bizi acıtan bu belirsizlik.  Bu belirsizliği neden olan yöneticilerin liyakatsizliğidir. Bununla da sahada mücadelesini her zaman verdik. ”

Diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcı Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ise CHP Malatya İl Binası’nda yaptığı açıklamada Malatya’da depremin insanları nasıl vurduğunu anlattı. Karasu, konuşmasında  “Malatya’da devletin Malatya’yı nasıl unuttuğunu, 2 gün boyunca arama kurtarma faaliyetlerinin nasıl yapılmadığını, 2 gün boyunca vatandaşlarımıza yarım litre suyun sütün lüks geldiğini bir tane ekmeğe dahi ulaşılamadığını hep beraber yaşayıp gördük”

dedi.

Karasu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’da yaptığı konuşmaya tepki göstererek,“Cumhurbaşkanı Hatay’da Cumhuriyet Halk partisine oy verirseniz hizmet gelmez diye tehdit ettiren şehirde belediyelerimizi tehdit ederken işte Malatya’ya 25 yıldır yönetiyorsunuz Malatya’ya ne verdiniz?”

Diye sordu.

Malatya’da son depremde 103 bin konut 27 bin 400 ticari alanın ağır hasar aldığını açıklayarak,“Genel seçimlerden önce bir yıl içinde 319.000 konutu teslim edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı şu ana kadar Malatya’da kaç konut teslim etti? İstisna olarak yapımı çok daha kolay olan köylerde 50 100 tane konut teslim etmişlerdir ama Malatya’da şu ana kadar teslim edilen konut yok. Yaptıkları konutların hâlâ altyapıları bağlanmamış, hâlâ çevre düzenlemelerini yol bağlantılar yapılmamış durumda konuklar bitmemiş durumda. Sadece yerel seçime dönük yine depremzede değil depremi kendilerine şov malzemesi olarak kullanıyorlar, buna izin vermeyeceğiz”

dedi.