DEPREM UYKU BOZUKLUĞUNA YOL AÇTI

Google News AboneABONE OL İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Kartalcı, deprem sonrası insanlarda kaygı bozukluğuna bağlı olarak uyku bozukluğunun geliştiğini söyledi.

DEPREM UYKU BOZUKLUĞUNA YOL AÇTI

Deprem sonrası personel ve ailelerine yönelik olarak gerçekleştirilen Psikososyal Destek Hizmeti etkinliklerinde konuşan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Kartalcı uyku bozuklukları hakkında bilgiler aktardı.

Prof. Dr. Şükrü Kartalcı, deprem sonrası insanlarda kaygı bozukluğuna bağlı olarak uyku bozukluğunun meydana geldiğini ifade etti.

Uykunun temel bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Kartalcı, “Uyku çok durağan bir yapı değil. Biz sanki uykuya yatınca hayat bitiyor sabah kalkınca devam ediyor gibi düşünüyoruz ama aslında öyle değil. Gündüz hayatımız kadar uykumuz da dinamik bir yapıdır. Uyku, içerisinde bir sürü fizyolojik olay hormonal biyokimyasal değişimlerin olduğu, hatta insan beyninde bir takım fizyolojik biyolojik değişikliklerin olduğu bir yapıdır” dedi.

MALATYA SÖZ