DEPREM VİCDANLARI DA YIKTI

Malatya’da 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından ev sahiplerinin kiraları yüksek oranda artırmaları sonrası başlayan tartışma sürüyor. Asgari ücretin 11 bin 402 TL olurken, ev kiralarının 10 bin TL olması kiracıları isyan ettirdi.

DEPREM VİCDANLARI DA YIKTI

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük bir yıkıma uğrayan Malatya’da deprem öncesi 5-6 bin TL olan kiralar 10, 11, 12, 13 hatta 20 bin TL’ye kadar çıktı.

Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, konut talebinin artmasıyla birlikte kiralarında arttığını ifade ederek, ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet etti.

“ Ev sahipleri fırsatçılık yapıyor” diyen Özgül, “Yılbaşından önce kira en fazla 5 bin lira iken şu an 20 bin liraya kadar kira isteniyor. Bu çok utanılacak bir durum. Bir sitede yıllardır oturan bir kiracı 2 bin TL kira verirken aynı sitede boşalan bir daireye ev sahibinin 12-13 bin TL istemesi gerçekten çok düşündürücü. Devletimizin bu işe el atıp, çözüme kavuşturması gerekiyor. Asgari ücret daha yeni 11 bin TL olmuşken günümüzde Malatya’da 10 bin liradan aşağı kira yok. 17-18 bin TL’ye kadar kira isteniyor. Bu gerçekten çok üzücü” dedi.