DEPREMZEDE YANIYOR! SESİNİ DUYAN VAR MI?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Malatya’da çadırlara yerleştirilen depremzedeler artık konteynerlere geçiyor. Kavurucu sıcağın pençesine düşen depremzedeler konteynerlerde sıcaktan duramıyor. İşte klimaya kavuşma tarihi…

DEPREMZEDE YANIYOR! SESİNİ DUYAN VAR MI?

Deprem bölgesi illerinden biri olan Malatya’da her ne kadar Bakan trafiği yaşansa da hala depremzedenin elzem ihtiyaçlarının başında gelen klima sorunu tam olarak çözüme ulaşmış değil. Diğer deprem bölgesi illerine bakıldığında Malatya’nın Bakanlıklar nezdinde sadece ‘ziyaretten’ pek de öteye gidilmediği görülüyor. Malatya’da sıkıntılardan sadece bir tanesi olan klima problemi nedeniyle depremzedenin konteynerlerde sıcakla mücadele devam ediyor.

ÖNCEDEN ÖNLEM ALINABİLİRDİ AMA…

Depremin Malatya’da bıraktığı yıkıcı etki karşısında her ne kadar ilgili birimler gece gündüz demeden yaraları sarmaya çalıştıklarını söylese de görünen gerçeklerden bir tanesi depremzede yaşlı, engelli, çocuk ve diğer vatandaşların konteynerde sıcağın altında beklediğidir. Kentte 63 tane konteyner kent kurulurken neden yazın yakıcı sıcağı karşısında zamanında klima tedariki yapılmadığı ise ayrı düşündürücü bir konu.

ŞUNUN ŞURASINDA TEMMUZ’UN SONUNA NE KALDI?

6 Şubat depremleri sonrasında Malatya’da kurulan 63 konteyner kentte klima dağıtımı başladı. Ardı ardına gelen şikâyetler karşısında klima dağıtımına başlayan AFAD, bu ay içinde tamamlanacak.  Görün o ki depremzede Temmuz sıcağını yemeden ayı bitiremeyecek.

Öte yandan kentte başta Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) olmak üzere Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Valiliği’nin konuya dair; konteyner kentlerde klima dağıtımına dair açıklamasının olmaması ise ayrı bir konu. Deprem bölgesine klima noktasında şu ana kadar İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya dışında açıklama yapan resmi bir ağız olmadı. Bakan Yerlikaya, Temmuz ayında dağıtımın tamamlanacağını söyledi.