DOĞANŞEHİR, AKÇADAĞ BAKSIN! CAZİBELİ SU KEBAN’A AKSIN

Malatya’da her yıl Mayıs ayında açılan sulama sezonu bu yıl deprem nedeniyle Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerinde bir türlü açılamadı. DSİ, Elazığ’ın Keban ilçesine cazibeli su takviyesi yaparken; Doğanşehir ve Akçadağ çiftçisi baka kaldı.

DOĞANŞEHİR, AKÇADAĞ BAKSIN! CAZİBELİ SU KEBAN’A AKSIN

Devlet Su İşleri İdaresi’nin (DSİ) Malatya’da kentin iki önemli ilçesini suya muhtaç etmesi çiftçilerin isyanını her geçen gün biraz daha büyüttü. Akçadağ’da Temmuz sonu gelmesine rağmen hala binlerce dönüm kayısı bahçesi suya kavuşamazken; elmasıyla ünlü Doğanşehir’de de meyveler ağaçların başında büzüşüp kaldı. Söz konusu iki ilçede çiftçiyi önce deprem, sel, don, dolu ardından da DSİ vurdu.

Tüm bunlar Malatya’da yaşanırken hemen yanı başımızda olan komşumuz Elazığ’a ise aynı DSİ, cazibeli su takviyesinde bulundu. DSİ’nin Elazığ’ın Keban ilçesi için verdiği çalışma takdir toplarken; Malatya’da olan ilgili birimi ise hala hasar alan kanalları onaramadı.

ÇİFTÇİ BU YILDAN VAZGEÇTİ

Akçadağ Ziraat Odası’nda 11 Temmuzda yapılan toplantıda, çitçilere sulama kanalının az bir kısmının kaldığı ve 16 Temmuz itibariyle su verileceği kaydedildi. Ama denildiği gibi olmadı. Üretici çiftçi, bu yılın hasadından vazgeçip gelecek senenin derdine düştü. Çiftçiler, bu yıl yeterince su verilmeyen bahçelerde gelecek sene verim düşüklüğü tehlikesinin ortaya çıktığını belirtti.

500 DEKARA SU TAKVİYESİ

 Söz konusu iki ilçede Malatya’da kısaca bunlar yaşanırken çalışmaların Malatya’ya nazaran hızlı ve düzenli yürütüldüğü Elazığ’da ise 500 dekarlık sulama sahasına sahip olan Keban ilçesine sulama kanalı su takviyesi yapıldı. DSİ 9. Bölge Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından bu güzel gelişme, “ Elazığ Keban sulama kanalarına Keban Barajından cazibeli su takviyesi yapılması işi tamamlandı. 500 dekarlık sulama sahasına sahip olan Keban ilçesi sulama kanallarına su takviyesi yapılması için iletim hattı döşenmiş ve sanat yapıları yapılarak sulama şebekesi tamamlanmıştır” ifadeleriyle paylaşıldı.

MALATYA SÖZ