Doğanşehir Emlak Konut’un Elinden Dönüşecek!

Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan Doğanşehir’e Emlak Konut el attı. İlçe merkezinde toplam 11 hektar alanda Emlak Konut, konut ve çarşı merkezi inşası yapacak.

Doğanşehir Emlak Konut’un Elinden Dönüşecek!

6 Şubat’ta meydana gelen Asrın Felaketi diye nitelendirilen depremde büyük hasar alan Doğanşehir ilçesinde çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen ile yapılan toplantının detayını paylaşan Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, devletin ilçeye el attığını söyledi.

“DEPREMDE DOĞANŞEHİR RADİKAL ETKİLENDİ”

Başkan Zelyurt, Maraş depremlerinde ilçenin bükülüp kaldığına dikkat çekerek, “Depremde en radikal etkilenen ilçe Doğanşehir oldu. Burada imar öyle bir duruma geldi ki 40 santimlik bir kayma 2 kilometre ötede 1 metre 20 santime çıktı. Tabiri caizse Doğanşehir büküldü. Dönüşüm parametreleri Akçadağ, Yeşilyurt, Battalgazi’de tapu kadastro tarafından uygulandı ve buralar düzeltildi. Ama Doğanşehir’de 5-6 değişik dönüşüm parametresi kullanılmasına rağmen tapu kadastro düzeltemedi.” İfadelerine yer verdi.

MİLYONLAR DOĞANŞEHİR’İN MERKEZİNE AKACAK

Yapılan çalışmalar neticesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Doğanşehir merkezi için 3 milyon para çıkartıldığını kaydeden Zelyurt, Doğanşehir merkezinin 4,5 milyona mal olacağını açıkladı. Doğası, suyu, verimli tarım arazileriyle ilçe sakinlerinin yüzünü güldüren Doğanşehrin, yeni merkezinin ise Zelyurt Emlak Konut tarafından yapılacağını söyledi.

Başkan Zelyurt, sur alanlarının da içinde kaldığı 11 hektar alanın Emlak Konut elinden geçerken surlar için ayrı bir restorasyon ve korumanın sağlanacağının da altını çizdi.

“DEVLET EL KOYDU DEMEK”

Konu hakkında Zelyurt, “İlçe merkezinde çarşı sur alanı içi dediğimiz çarşı merkezi olarak bilinen yer. Var. Burası 11 hektar olarak yapı rezervi ilan edildi. Bu ne demek? Devlet el koydu demek. Deprem sonrasında surların restorasyonu anlamında bir girişimimiz olacak. Vatandaşın malının olduğu yerler gerekirse istimlak, gerekirse konut, gerekirse de iş yeri şeklinde altı dükkân olmak üzere birer ikişer kat olacak. Bu 11 hektarlık alanda hem konut alanı hem de çarşı merkezi olmak üzere Emlak Konut yapacak.” İfadelerine yer verdi.