Doğanyol, Kale, Doğanşehir, Yazıhan, Yeşilyurt Şokta! Malatya'da Sürpriz Yaptı!

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Malatya için son hava tahmin raporunu yayımladı. Malatya’ya kar mı yağacak? Malatya’da bugün hava nasıl? Doğanşehir’de hava nasıl olacak? Pütürge’de hava nasıl? Kale’de kar yağışı var mı? İşte detaylar…

Doğanyol, Kale, Doğanşehir, Yazıhan, Yeşilyurt Şokta! Malatya'da Sürpriz Yaptı!

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Malatya için son hava tahmin raporunu yayımladı. Malatya’da kış mevsiminin etkisi devam ediyor.  Şubat ayının diğer yıllara oranla daha sıcak geçmesi nedeniyle kentte kayısı ağaçları daha erken çiçek açmaya başladı. Havaların soğuk ve yağışlı geçmesi kentteki kayısı üreticililerini endişelendiriyor.

Yayımlanan rapora göre kent genelinde havanın yağmur ve sağanak, karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı, yağışların yer yer etkili ve kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Malatya’da hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek, rüzgârın güney ve doğu yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İLÇELERDE HAVA NASIL OLACAK?

Doğanyol, Kale, Yazıhan ilçesinde havanın karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin edilirken hava sıcaklığının 8 derece olması bekleniyor.

Yeşilyurt, Akçadağ, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Pütürge ilçesinde havanın karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin edilirken hava sıcaklığının 7 derece olması bekleniyor.

Arapgir, Arguvan, Hekimhan,  Kuluncak ilçesinde havanın karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin edilirken hava sıcaklığının 6 derece olması bekleniyor.