DÜNYA MALATYA KAYISISININ PEŞİNDE

Malatya Söz haberine göre ; Milli değer olan Malatya kayısısı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından NMR teknolojisi ile koruma altına alındı. Türkiye’de bulunan 13 coğrafi işaretli ürün arasında üçüncü sırada yer alan Malatya Kayısısı, her geçen gün biraz daha değer kazanıyor. Dünyanın peşine düştüğü Malatya kayısısı ve diğer coğrafi işaretli ürünler başta bulundukları iller olmak üzere ülke ekonomisine büyük katkı sunuyor.

DÜNYA MALATYA KAYISISININ PEŞİNDE

Dünya kuru kayısı ticaretinin başkenti Malatya’da kayısıya üst düzey koruma geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye’nin milli değer ve ürünleri olan 13 ürün için harekete geçti. Bakanlık en son teknolojilerin kullanıldığı laboratuvarlarda ürünleri koruma altına aldı.

NÜKLEER MANYETİK REZONANS İLE KAYISI KORUNACAK

Malatya’nın nerdeyse tek ekonomik kaynağı olan kayısı, sadece Türkiye’de değil dünyada da büyük ilgi görüyor. Her geçen gün coğrafi işaretli ürün sayısını arttırmak ve milli değerlerine değer katmak için çalışma yürütün Tarım ve Orman Bakanlığı, dünyada kabul gören Nükleer Manyetik Rezonans (NMR) sistemi ile Malatya Kayısısı’nın içinde yer aldığı 13 ürüne muhafaza getirdi.

TESCİL KAYISININ GÜCÜNE GÜÇ KATTI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise coğrafi işaretli ürünlerin koruma altına alınması hakkında  Avrupa Birliği’nden 13 ürünümüzün tescillendiğini kaydederek, bu sayıyı arttırmayı amaçladıklarını söyledi. Yumaklı, coğrafi tescillin ürünün gücüne güç kattığının altını çizdi.