EĞİTİM CAMİASININ ÖNEMLİ İSMİ MİLLET VEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

İzmir'den milletvekili aday adayı olan Alaaddin Kurt, eğitim camiasının önemli isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Kendisi yaklaşık kırk yıllık bir eğitimci kimliğiyle Milli Eğitim'de birçok kademe görevinde bulunmuş ve aynı zamanda denge okullarının kurucusudur. Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday adayı olması, eğitim camiasında sevinç yarattı ve kendisine birçok tebrik mesajı geldi.

EĞİTİM CAMİASININ ÖNEMLİ İSMİ MİLLET VEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Alaaddin Kurt, Türkiye'de milli yazan iki kurum var: biri Milli Eğitim, diğeri ise Milli Savunma. Bunlar ülkenin önemli yapılarıdır, diyen Kurt, eğitimci kimliğiyle yirmi yıldır eğitimin geldiği durumun hepimizin içini acıttığını ifade ediyor. Kurt, kırk yıllık tecrübesiyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında elimi taşın altına koymaya hazır olduğunu belirtiyor. Atatürk'ün ilkeleri ve devrimleri ışığında, ülkenin olmazsa olmazı  "Eğitimi şaha kaldırmanın zamanı geldi geçiyor" diyor.

Eğitimci Alaaddin Kurt, milletvekili adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurt, "Benim için milletvekilliğine aday adayı olmamdaki en büyük etken, bizi okutup bugünlere getiren önce ülkeme, aileme, öğretmenlerime ve ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e olan vefa borcumdur. Sayın Genel Başkanımız ve 13 Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde kurulacak 28. hükümete katkı sağlamaktan onur duyarım" ifadelerini kullandı.