EMEKLİ OLUP YİNE DE ÇALIŞMAK İSTEYEN EYT’LİLER KIDEM TAZMİNATI ALABİLECEK Mİ?

Emekli olduktan sonra kıdem tazminatı almadan çalışmaya devam edenler ilerleyen dönemde ister işi bıraksın isterse işine son verilsin kıdem tazminatı alabilecekler.

EMEKLİ OLUP YİNE DE ÇALIŞMAK İSTEYEN EYT’LİLER KIDEM TAZMİNATI ALABİLECEK Mİ?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanarak emekli olup çalışmaya devam edenlerin "kıdem tazminatı hakkı" merak edilen konuların başında geliyor. Emekli olduktan sonra kıdem tazminatı almadan çalışmaya devam edenler ilerleyen dönemde ister işi bıraksın isterse işine son verilsin kıdem tazminatı alabilirler.

EYT düzenlemesinin ardından emekli olup yine de çalışmaya devam edecek olan vatandaşların "kıdem tazminatı hakkı" alıp almayacağı merak ediliyordu. İşte EYT düzenlemesinden sonra 'kıdem tazminatı hakkı'nın detayları...

Zaman aşımı süresi 'işten tamamen ayrıldıktan sonra' başlıyor

Yargı kararlarına göre; çalışanlar tüm çalışma dönemine ait kıdem tazminatını alabilir. Bu konudaki 5 yıllık zaman aşımı süresi de işçinin emeklilik nedeniyle sigorta çıkışının yapıldığı tarihten itibaren değil, işten tamamen ayrıldığı tarihten itibaren işlemeye başlar.

Sabah'ın haberine göre; özel sektör çalışanları sadece en son çalıştığı işyerinde geçen sürelere, memur da kamuda çalıştığı süre üzerinden tazminat alır. Geçerli bir nedene dayanmadan iş sözleşmesi iptal edilen çalışanın işe iade davasını kazanması halinde boşta geçen zamanlar için de kıdem, ihbar tazminatı ödenir.