En kaliteli su Malatya’da değil bakın neredeymiş!

Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanarak Türkiye'nin en kaliteli suyu unvanını kazanan ye belli oldu.

En kaliteli su Malatya’da değil bakın neredeymiş!

Malatya şehir merkezine 19 kilometre mesafede, 1110 metre yükseltide, Gündüzbey Kozluk Köyü sınırları içerisinde, Beydağı eteklerinden çıkan su kaynağı olan Kaptaj’da Kahramanmaraş merkezli depremlerden su bir süre kaybolmuş daha sonra ise bulanık akmıştı.

Roma İmparatorluğu döneminden bugüne Malatya'nın içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayan ana kaynak olan Kaptaj, bütün cazibesiyle arıtılmadan Malatyalılara sunuluyor.

Deprem öncesine kadar Malatyalıların rahatlıkla içebildiği içme suyu, uzun süre bulanık aksa da yeniden içilebilir duruma döndü. Bu süreçte ise Malatyalılar hazır suya yönelmek zorunda kaldı.

Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı, Türkiye'deki en kaliteli içme suyu Sapanca Gölü'nden çıktığını onayladı.

Türkiye'nin 81 ilini kapsayan çalışmalar doğrultusunda en kaliteli suyun Sakarya'dan çıktığı belirtildi. Sapanca Gölü'nden kente verilen içme suyunun Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterler doğrultusunda Türkiye'deki en kaliteli çeşme suyu olduğu kaydedildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, geçmiş yıllarda Sapanca Gölü'nden alınan suyun arıtılmadan vatandaşlara verildiğini aktardı.