Galatasaray deplasmanda Manchester United'ı 3-2 yenerek büyük bir zafere imza attı.

Galatasaray kazandı: 3-2

Galatasaray deplasmanda Manchester United'ı 3-2 yenerek büyük bir zafere imza attı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nin 2. Haftasında İngiltere’de Manchester United’a konuk oldu.

İlk dakikalarda rakip sahada etkili ataklar yapan Cimbom, mücadelenin 17. dakikasında Hojlund'un golüyle 1-0 yenik duruma düştü. Ardından Zaha sahneye çıktı ve durumu 1-1 yaptı. 67. dakikada Hojlund'un ayağından bir gol daha bulan Manchester United skoru 2-1'e getirdi. Ardından sahneye Kerem Aktürkoğlu ve Icardi sahneye çıktı ve takımımızı Old Trafford'da 3-2 galibiyete taşıdı. Bu arada temsilcimiz Icardi ile bir de penaltı vuruşundan yararlanamadı.

İşte maça dair tüm detaylar...

17. dakikada gelişen ev sahibi takımın atağında sağ kanattan Rashford'un yaptığı ortaya Hojlund'un kafa şutu ağlarımıza gitti: 1-0.

Golden 5 dakika sonra gelişen Galatasaray atağında Zaha, ceza sahası içinde buluştuğu topta Onana'yı mağlup ederek skoru 1-1'e getirdi.

39. dakikada Rashford'un sol kanattan gönderdiği top, ceza sahasından sekip Amrabat'ın önünde kaldı. Faslı oyuncunun yerden yaptığı vuruşta Muslera gole izin vermedi.

Mücadelede ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarıda müthiş mücadele

52. dakikada Manchester United Rashford'la çok net bir pozisyon buldu. İngiliz oyuncu, atağı hızla sürüklerken Muslera'yla karşı karşıya kaldığı anda ceza sahası içindeki arkadaşına pasını çıkardı. Gerilerden gelen Sacha Boey, araya girdi ve harika bir müdahale yaparak tehlikenin büyümesini önledi.

67. dakikada Manchester United'da Hojlund'un getirip son vuruşu yaptığı pozisyonda skor 2-1 oldu. Davinson Sanchez'in ayağının kaymasıyla araya giren oyuncu, bir anda Muslera'yla karşı karşıya kaldı ve golü attı.

Galatasaray bu gole hemen karşılık verdi. 71. Dakikada Icardi'nin pasında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu kalecinin sağından ağlara gönderdi: 2-2.

76. dakikada Manchester kalecisinin hatalı geri pasında araya giren Merters ceza sahası içinde Casemiro tarafından düşürülünce Galatasaray penaltı kazandı, Casemiro bu pozisyonda ikinci sarı kartını görünce kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Atışı kullanan Icardi topu auta yollayınca skorda eşitlik bozulmadı.

80. dakikada Galatasaray’ın orta sahada yaptığı pres sonucu verdi ve gelişen atağımızda Icardi sahneye çıktı ve çok güzel bir gol atarak skoru 3-2 yaptı.
Temsilcimiz bu sonuçla müthiş bir başarıya imza atarak puanını 4'e yükseltti. Grupta oynanan diğer maçta Bayern Münih deplasmanda Kophenhag'ı 2-1 mağlup etti ve 6 puanla liderliğini sürdürdü. Galatasaray 4 puanda, Kopenhag'ın 1 puanı var, Manchester United ise henüz puan alamadı.