Gelibolu’nun Üreten Kadınlar Sokağında Nostalji Yaşanıyor

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin stantlarında kadınlar yaptıkları el işlerinin satışını yaparken, Cem Azak’ta pikabı ve plaklarıyla burada müzik yapıyor.

Gelibolu’nun Üreten Kadınlar Sokağında Nostalji Yaşanıyor

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin stantlarında kadınlar yaptıkları el işlerinin satışını yaparken,  Cem Azak’ta pikabı ve plaklarıyla burada müzik yapıyor.

Üreten Kadınlar Sokağına üreten kadınların ışıl ışıl işleri bir canlılık katarken,   koleksiyonerlik  kültürüne plaklarıyla katkıda bulunan Cem Azak’da her akşam bu sokakta pikabı ve plaklarıyla ve çaldığı eski  parçalarla tam bir nostalji havası yaratıyor. Vatandaşlar bazen dans ediyor, bazende hareketli parçalarda oynuyorlar.

Stantların karşısına kurduğu masasında pikap ve plaklarıyla yer alan Cem Azak, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği buraya üreten kadınlar stantları açtı. Bende sizin için ne yaparım dedim.  Onlarda müzik dedi. Böylelikle bu hoş nostalji kokan Plaktan Kalbe ismini verdiğim etkinlik çıktı.  Buraya gelen insanlar hem stantları geziyor, hemde müzik dinliyor. Sandalyesini, masasını içeceğini alıp gelen burada bu güzelliği yaşıyor. Bazen bir Orhan Gencebay, İlhan İrem, Cengiz Kurtoğlu, Zeki Müren gibi sanatçıları plaktan dinlemek herkesin hoşuna gidiyor. Her akşam 10 veya 15 sanatçının plaklarını çalıyorum. Her akşam farklı sanatçıları plaklarından dinleme şansı oluyor buraya gelenlerin” dedi.

UHA