Hakkari’de Eğitim Öncesi Okul Pansiyonlarında Hijyen Çalışmaları

Hakkari Belediyesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesinde okul pansiyonları ve yemekhanelerde ilaçlama çalışması yaptı. İnsan sağlığına zararlı olmayan ilaçlarla gerçekleştirilen bu çalışmalar, hijyenik bir ortam sağladı.

Hakkari’de Eğitim Öncesi Okul Pansiyonlarında Hijyen Çalışmaları

Belediye ekipleri, okul içerisindeki öğrenci ve personeller tarafından aktif şekilde kullanılan alanlarda insan sağlığını tehlikeye atan haşere ve kemirgenlere karşı yapılması gereken periyodik ilaçlamayı, insan sağlığına ve çevreye zararlı olmayan ilaçlarla gerçekleştirdi. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde belediye ilaçlama ekibi, pansiyon odaları, derslikler, mutfak, yemekhane, merdiven boşlukları, okul binası, konferans salonu, derslikler, atölye ve laboratuvarlarda yapılan ilaçlama ile sağlıklı ve hijyenik bir ortam sağladı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlamadan önce Hakkari’de bulunan okul pansiyon ve yemekhanelerinde ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemlerinin tamamlandığını, böylece öğrencilere hijyenik bir ortam sağlandığını belirtti.