HAKKARİ'DE EKMEĞE ZAM: 7 TL OLDU

Hakkari'de 200 gram ekmek fiyatı yeni zamla birlikte 7 TL’ye yükseltildi. 130 gramı 3,5 TL olan lavaş ekmeğin 130 gramı ise 4,5 TL ye yükseltildi.

HAKKARİ'DE EKMEĞE ZAM: 7 TL OLDU

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı (HESOB), Hakkari Valiliği, Hakkari Belediyesi, Hakkari İl Tarım İl Müdürlüğü, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO),İl Ticaret Müdürlüğü tarafından kurulan komisyonda 5 TL olan 200 gram ekmeğe 2 TL zam uygulanması kararı verildi. 130 gramı 3,5 TL olan lavaş ekmeğin 130 gramı ise 4,5 TL ye yükseltildi.

Zamlı fiyat HESOB tarafından yarından itibaren kent genelinde uygulanmaya başlanacak.

Kentteki ekmek zammına ilişkin açıklama yapan Hakkari Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, son zamanlarda artan un ve ekmek üretiminde kullanılan hammadde fiyatları, kiralar, işçilik, elektrik ve vergi artışlarının zamda etkili olduğunu söyledi.

'Zamlar fırıncı esnafının da ekmek maliyetini yüksek oranda arttır' diyen Tekin: "Hakkari ilimizin sanayiye uzaklığı nedeni ile nakliye farkı da maliyeti arttırmaktadır. Türkiye’nin bütün illerinde ekmek fiyatları artarken Hakkari olarak en son ekmek zammını uygulamaya koymak zorunda kaldık. Hakkari ESOB, Hakkari Valiliği, (Ticaret İl Müdürlüğü) Hakkari Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü, Hakkari Ticaret Odası ve ilgili Odalardan oluşan komisyonla şimdiye kadar 200 gram ekmek 5 TL’den 200 Gram ekmek 7 TL olarak belirlendi. Yarından itibaren yeni tarife uygulanmaya başlanacak.