Halil Umut Meler'e saldırı: Ankaragücü Faruk Koca dahil 6 kişi adliyeye sevk edildi

Hakem Halil Umut Meler'e sahanın içinde yumruk attıktan sonra gözaltına alınan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, adliyeye sevk edildi.

Halil Umut Meler'e saldırı: Ankaragücü Faruk Koca dahil 6 kişi adliyeye sevk edildi

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiş düdüğünün ardından sahaya girerek hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca dahil 6 kişi, Ankara'da Batı Adliyesi'ne sevk edildi.  

Saldırgan Koca, Halil Umut Meler'e attığı yumruğun ardından hastaneye götürülmüştü. Hastaneden tekerlikli sandalye ile çıkartılan Koca, bazı taraftarların tezahüratlarıyla gözaltına alınmıştı.

Gözaltı işlemleri biten Faruk Koca, adliyeye sevk edildi.

Faruk Koca'nın saldırısının ardından yere düşen Meler'e tekme atan K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şahıslar da gözaltına alınmışlardı. 

SALDIRININ ARDINDAN YAŞANANLAR

Dün oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca hakeme yumruk attı. Saldırının ardından saha karışırken FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler güçlükle soyunma odasına götürüldü.

TEZAHÜRATLARLA GÖZALTI

Aynı zamanda 22 ve 23. dönem AKP Milletvekili olan ve 2021'de Ankaragücü Başkanı olan Koca, hastaneye götürülürken buradan tekerlekli sandalye ile çıkarıldı. Bazı taraftarların da hastane önünde Koca lehine tezahüratlarda bulunduğu görüntülenirken Faruk Koca gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hakeme saldırıda bulunan K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şahısların da gözaltına alındığını bildirdi.

MELER'İN SAĞLIK DURUMU

Saldırıya uğrayan Halil Umut Meler, saldırıya karışan herkesten şikâyetçi oldu. Meler'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Dr. Yörübulut, Meler'in kontrollerin ardından taburcu edileceğini söyledi.

LİGLER SÜRESİZ OLARAK ERTELENDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Levent'teki TFF binası önünde açıklamalarda bulundu. Hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınayan Büyükekşi, Türkiye'de tüm liglerin süresiz olarak ertelendiğini duyurdu.