HALUK CÖMERTOĞLUNDAN 14 MAYIS AÇIKLAMASI “DOĞRULAR VE GERÇEKLER”

Yerel ve Ulusal Basında 14 Mayıs gecesi tarafımdan yapılan alıntılı bir paylaşımın seçim sonuçlarını hazmedemeyip depremzedelere hakaret ettiğim yönünde çarpıtılarak haberleştirilmiş olmazı bizleri ziyadesiyle üzmüştür. 6 Şubat tarihinden bu yana depremden etkilenen herkesin yanında olma gibi bir vebalimizin olduğunu ve bugüne kadar yaptığımız gibi bugünden sonra da gücümüz nispetinde Arapgir heyeti olarak sahada olmaya devam edeceğimizi söylemek isterim. 

HALUK CÖMERTOĞLUNDAN 14 MAYIS AÇIKLAMASI “DOĞRULAR VE GERÇEKLER”

14 Mayıs gecesi seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Malatya merkezde iken şahit olduğum davul zurna eşliğinde halay çekenleri, taşkınlık içeresinde caddelerde kornalarla taşkınlığa varan kalabalıkları, havai fişekleri görmek bu kadar üzüntülü bir haldeyken bizleri fazlasıyla üzmüştür.  Ülkemizin ve şehrimizin bu zor günlerinde yakınlarını kaybetmiş insanımız varken şehrin göbeğinde davul zurna eşliğinde halay çekilmesi akıl tutulmasıdır. 

Depremin zarar verdiği ilimizde halen enkazlar kaldırılmaya devam ederken, altında kalan vatandaşların cenazeleri bulunamamışken böyle bir şeyin yaşanması bizleri üzmüştür. Eskiden bir taziyemiz olduğunda 40 gün televizyon açmayan bir millet iken, binlerce kayıp verdiğimiz depremde yaralarımızı tam olarak saramamışken, hangi görüşten olursak olalım siyaset uğruna acılarımızı unutup davul zurna eşliğinde halay çeker hale gelmemiz toplumun da zoruna giden bir husustur. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmak hiçbir açıdan doğru değildir.

Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Malatyalı hemşehrilerimizin tercihlerinin hangi yönde olduğuna bakmaksızın tecellisine saygı gösteriyoruz.  Hiç kimsenin deprem geçirmiş hemşehrilerimize hakaret etme gibi bir hakkı bulunmamaktadır. Daha önce de belirttiğim gibi seçim sonuçlarından sonra yapılan davul zurna çalarak halay çekmeli kutlamaları doğru bulmuyorum.

Bizler depremin yaşandığı ilk günden itibaren Arapgir halkı olarak Malatya ve bölge illere desteğimizi hiçbir zaman esirgemedik. Dün olduğu gibi bugün de şahsım ve Arapgir halkının tüm depremzedelerin yanında olduğunun bilinmesini isterim. Ötekileştirmeden, ayrım yapmadan toplumsal huzurun tesisi için yolumuza devam edeceğiz.

Saygılarımla…