Hüseyin Yaşar’dan İmamoğlu’na Büyük Destek

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Hüseyin Yaşar Ekrem İmamoğluna verilen cezanın yine gündeme gelmesi ve siyasi yasak getirilmesi ihtimali üzerine ültimatom gibi bir açıklama yayınladı.

Hüseyin Yaşar’dan İmamoğlu’na Büyük Destek

Yüksek Seçim Kurulu üyelerine ‘ahmak’ dediği gerekçesiyle Ekrem İmamoğlu’na Aralık 2022’de 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası vermişti.

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Hüseyin Yaşar Ekrem İmamoğluna verilen cezanın yine gündeme gelmesi ve siyasi yasak getirilmesi ihtimali üzerine Ültimatom gibi bir açıklama yayınladı.

CHP PM ÜYESİ HÜSEYİN YAŞAR : Bu millet öyle bir ceza keser ki

“Demokrasiyi zedeleyen böyle bir dava ile milletin iradesine gem vurmaya kalkanlara, sandıklarda vatandaşlarımız daha önce de olduğu gibi öyle bir ceza keser ki ne olduğunuzu şaşırırsınız,

Siz 22 yıllık iktidarınızı bir mağduriyet üzerine inşa etmiş olabilirsiniz. Bu halk, bir haksızlığa karşı çıkmıştır ve bunun sonucunda neredeyse çeyrek asırdır sizin yarattığınız bitmek bilmeyen zorluklarla mücadele etmiştir.

Şimdi, sayın İmamoğlu’nu yargı ile tehdit ediyorsunuz. Daha önce de tehdit unsuru olarak kullandığınız yargı mensupları şimdi ya cezaevlerinde ya da yurtdışında kaçak olarak yaşıyor, unutmayın!

Ne bu halk ne de bu halkın kurtuluş umutlarından olan İmamoğlu gibi kıymetli siyasetçiler sizin tehditlerinize boyun eğmez. Bu halkın tehditlere değil, özgürlüklere, huzura, ekonomik refaha, üretmeye ve ürettiğinin hakkını almaya ihtiyacı var.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı yakındır ve partimiz, bu halkın ihtiyacı olan her şeyi sağlamak için hazırdır.”