İmam Zeynel Abidin’de aşure geleneği devam ediyor!

İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yılda yaklaşık 3 bin 500 kişilik aşure çorbasını kaynatıp, canlara ikram etti.

İmam Zeynel Abidin’de aşure geleneği devam ediyor!

İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı, geleneksel aşure çorbası ikramında bulundu. Vakıf Başkanı Ergün Tuluk,  Muharrem ayının akabinde yapılan aşurenin kısa tarihini anlattı. Aşurenin Nuh’un gemisinden kalan kıymetli erzaklardan günümüze kadar devam ettiğini söyleyen Başkan Tuluk, Hz. Hüseyin’in katledilmesini anlatan 10 Muharrem Yassı ile aşurenin Aleviler için ayrı bir önem kazandığını söyledi.

Tuluk, Muharrem ayında önce oruçların tutulduğunu ardından da lokma ve aşure çorbasının dağıtıldığını söyledi. Başkan Tuluk,“Bugün kısmeti olan 3 bin 500 canımıza aşuremiz dağıtacağız. Herkese, inşallah vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesi sebebiyle; kaldı ki günümüze gelene kadar da Aşurenin çok anlatılması gereken noktaları var. Bir birlik beraberlik adına, bir kazanda nasıl aşurelerimi kaynatılmış, pişirilmiş, tatlandırılmışsa bizde vatanımız üzerinden Alevi’siyle, Sünni’siyle her tür milletlerle el ele kol kola verelim.”

Dedi. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı’nın aşure ikramına CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, MHP İl Başkanı Gökhan Gök ve çok sayıda vatandaş katıldı.