IRKINIZI ÖĞRENMEK İSTİYORSANIZ HEMEN AYAĞINIZA BAKIN! AYAK ŞEKLİNİZ SİZE GEÇMİŞİNİZİ SÖYLEYECEK!

Hangi ırktan geldiğinizi merak ediyorsanız hemen ayaklarınıza bakın. Çünkü iddiaya göre ayaklarınızın şekli size atalarınızın nereden geldiğini söylüyor.

IRKINIZI ÖĞRENMEK İSTİYORSANIZ HEMEN AYAĞINIZA BAKIN! AYAK ŞEKLİNİZ SİZE GEÇMİŞİNİZİ SÖYLEYECEK!

Ayaklarımızın soyumuz hakkında bilgi verdiğini biliyor musunuz? Geçmişte insanlar soy ağaçlarının izini sürmek için ayaklarına bakıyorlardı. Ayak şekline göre kişiler atalarının izini sürüyordu. Tabii ki bu yöntemin doğruluğu sorgulanabilir olsa da kullanılan yöntem hayli ilgi çekici.

Eskiden bu yana gelen ve kabul edilen beş ayak şekli var. Bunlar, Roma, Kelt, Yunan, Mısır ve Alman olarak geçiyor. Peki hangi ayak tipi hangi ırka ait. Gelin birlikte inceleyelim.


Roma ayak tipi

detail-photo-fancybox-0

Şimdi ayaklarınıza bakın. Eğer ilk üç parmağınız eşi uzunlukta diğer ikisi ise kısa ise Romalısınız. Roma ayakları, en büyük üç parmağın aynı yükseklikte olması ve daha küçük olan ikisinin boyunun aşağı inmesi ile tanımlanır ve daha küçük ayak parmaklarının tümü hafifçe içe doğru kıvrılabilir ve alçalabilir. Romalı ayaklar yüksek kemerlere sahip olma eğilimindedir.

Dünya nüfusunun dörtte birinin, en büyük üç parmağın aynı yükseklikte olması ve daha küçük olan ikisinin aşağı inmesiyle tanımlanan Roma ayaklarına sahip olduğu düşünülmektedir.

Mısır ayak tipi

detail-photo-fancybox-1

Bir başka ayak şekli ise Mısır ayak tipi. Eğer ayak başparmağınız diğer parmaklardan uzunsa atalarınız Antik Mısır'da yaşıyor olabilir. Mısır ayak parmakları, uzun bir ayak başparmağı ve ardından 45 derecelik bir açıyla küçülen diğer ayak parmaklarına sahip.

Mısır ayakları genellikle daha uzun ve daha dardır. Çoğu ayakkabı, ayak parmaklarının düzenli açısı nedeniyle bu ayak şekline kolayca uyum sağlar.

Yunan ayak tipi

detail-photo-fancybox-2

Ayak tiplerinden biri de Yunan ayak tipi. Eğer ikinci ayak parmağınız başparmadığı da dahil diğer parmaklardan uzunsa atalarınızı buldunuz demek.

Ayak parmaklarını ayağın arkasına bağlayan birinci metatars kemiği, Yunan ayaklı kişilerde ikinci parmağından daha uzun olan ikinci parmağından daha kısadır. Yunan ayakları, ikinci parmağın ayak başparmağından daha büyük olduğu Alev Ayağı veya Ateş Ayağı olarak da bilinir. Yunan ayağında, ikinci ayak parmağı ayakkabının boyutunu belirleyecektir. Ayakkabı çok darsa, bu parmak yer olmadığı için kendi kendine katlanıp pençe parmak olarak bilinen pençe şeklini veya çekiç parmak olarak bilinen çekiç şeklini alabilir.

Kelt ayak şekli

detail-photo-fancybox-3

Ayak şekillerinden biri de Kelt ayak şekli olarak biliniyor. Bu ayak şeklinde ise büyük ama kısa ilk ayak parmağı, olağanüstü uzun ikinci ayak parmağı ve kalan ayak parmakları küçük bir serçe parmağına doğru küçülerek devam eden en karmaşık şekle sahip ayak tipi.

Alman ayak tipi

detail-photo-fancybox-4

Son ayak tipimiz ise Alman ayak tipi. Eğer baş parmağınız uzun diğer parmaklarınız ise eşit hizadaysa Alman kökeninden geliyor olabilirsiniz. En nadide ayak şekillerinden biri olan Alman ayağı en büyük başparmağa sahiptir ancak kalan dört parmak neredeyse birbiriyle aynı uzunluktadır. Ayak parmakları genel olarak diğer ayak tiplerinden daha geniş ve tıknaz olma eğilimindedir.