İşte Özgür Özel liderliğindeki CHP'de etkili olacak iki Malatyalı

Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) 13 yıl sonra genel başkan değişti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine Özgür Özel genel başkanlık koltuğuna oturdu. Özelin liderliğinde CHP'de biri ekonomist diğeri ise Milletvekili iki Malatyalı ismin etkili olması bekleniyor.işte tüm detaylar..

İşte Özgür Özel liderliğindeki CHP'de etkili olacak iki Malatyalı

CHP’nin 38. Olağan Kurultayında genel başkanlık seçimini 812 oyla Özgür Özel kazandı. Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oyda kaldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sonuçlarının açıklanmasının ardından salonda bir teşekkür konuşması yaptı.

SALONDAN EL ELE ÇIKIYORUM

Özel, “Böyle bir gecede, bu saatte bu büyük onuru benimle birlikte yaşayan tüm belediyelerimize, tüm CHP’lilere yürekten teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 130 milletvekilinden oluşan harika bir grubu var. Çok konuşuldu, ’buraya kim kaç milletvekilinin desteğiyle geldi’ diye. Bu salondan 130 milletvekilimizle el ele omuz omuza çıkıyorum. Salona il başkanlarımıza girdik. Bu salondan 81 il başkanımızla kol kola omuz omuza çıkıyorum. Başkanım müsaade ederse bin 366 delegemizi bana oy vermiş kabul ediyorum” ifadelerini kullandı.

DEPREM BÖLGELERİNİ GÜNDEMDE TUTACAĞIM

Deprem bölgesindeki illere ve özellikle Hatay’ı gündemde tutacağını söyleyen Özel, “Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım” ifadesini kullandı.

PARTİ İÇİ GÜCÜNÜ ARTIRACAK

Özgür Özel'in genel başkan seçilmesi sonrası partide köklü değişimlerin başlaması beklenirken Malatyalı iki isim ise yeni dönemde CHP'de etkili olacak. Özgür Özel ile uzun süredir yol yürüyen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Özel'in adaylığı döneminde de en fazla çaba harcayan isimlerin başındaydı. Ağbaba'nın bu yeni dönemde parti içindeki gücünü daha da artırması bekleniyor.

EKONOMİYE MALATYALI İSİM

CHP'de yeni dönemde özellikle ekonomi politikalarında Malatyalı bir  ismin daha etkili olması bekleniyor. Malatyalı ekonomist Prof. Dr. Yalçın Karatepe'nin Parti meclisinde olacağı daha önce açıklanmıştı. Özel, “ Yalçın Karatepe PM listemizde olacak. Selin Hoca ve Yalçın Hocanın yanında, Türkiye’de şu anda en yüksek puanlarla girilen, çok istenen bir üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin aktif dekanı, maliye politikalarımızın başında olacak" ifadelerine yer vermişti.